Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:28 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două cursuri, organizate de CCINA în septembrie

ro

22 Aug, 2015 00:00 1451 Marime text
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa organizează cursul autorizat de iniţiere în ocupaţia de „arhivar“. De asemenea, în parteneriat cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Facultatea de Instalaţii, CCINA va organiza şi cursul de specialitate „Auditul energetic al clădirilor noi şi existente şi al sistemelor aferente de alimentare cu energie termică“.

Cursul de calificare ca arhivar are o durată de 120 de ore (40 de ore - teorie şi 80 de ore - instruire practică). După examenul de absolvire, cursanţilor li se vor elibera certificate de absolvire recunoscute la nivel naţional. Calificarea de arhivar este obligatorie pe piaţa muncii, întrucât, conform art. 31 din Legea Arhivelor Naţionale nr. 16 din 1996, fiecare organizaţie, publică sau privată, are obligaţia să îşi organizeze un compartiment de arhivă, administrat de personal specializat şi responsabil în probleme de arhivă, care va fi format în acest sens. Unităţile publice şi cele private (firmele) vor trebui să îşi însereze în propriile organigrame personal calificat în domeniul „Arhivar“, pentru a evita amenzi de până la 25.000 de lei şi chiar sancţiuni penale. Cursul se va desfăşura în perioada 1-18 septembrie, la sediul CCINA.

Absolvenţii cursului „Auditul energetic al clădirilor noi şi existente şi al sistemelor aferente de alimentare cu energie termică“ vor primi un certificat eliberat de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, care le permite să-şi depună, la MDRAP, dosarul în vederea susţinerii examenului de auditor energetic în construcţii şi instalaţii, în conformitate cu Ordinul MDRT nr. 2237/2010 (Regulamentul privind atestarea auditorilor energetici pentru clădiri, cu modificările şi completările ulterioare). Perioada estimată de desfăşurare a cursului este 21 septembrie - 30 noiembrie, la sediul CCINA. Relaţii şi înscrieri: Carmen Grigor şi Dumitra Brun, telefon 0241.619.854, interior 225/221, mobil 0723.430.256.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Razvan 02 Jan, 2016 15:36 Certificatul energetic Constanta sau Tulcea se poate obtine de la auditori autorizati. Gasiti o oferta cu cele mai bune preturi la www.avizez.com si www.avizez.ro unde o sa fiti indrumati de auditori autorizati pentru cele mai bune sfaturi din domeniu. Suplimentar oferim promotional si termoviziune sau termografie in constructii gratuit. Camerele de termoviziune sunt echipamente costisitoare avand un pret de minim 2000E daca discutam de camere profesionale. Prin urmare beneficiati de cele mai bune conditii de intocmire a certificatului energetic in Constanta si Tulcea!