Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Documentul, pe site-ul Spitalului Judeţean Constanţa Medicii, îndemnaţi să semneze petiţia Federaţiei „Solidaritatea Sanitară“ (document)

ro

28 Jul, 2016 00:00 3286 Marime text
 
 
Medicii se pregătesc de grevă, iar de la 1 august vor să blocheze activitatea spitalelor, dacă Ministerul Sănătăţii nu le va da mai mulţi bani pentru gărzile suplimentare. Cadrele medicale vor să primească spor de noapte pentru gărzile obligatorii efectuate. Mai mult, cer sporuri cuprinse între 25% şi 75% şi solicită ca durata unei gărzi continue să nu depăşească 24 de ore.
 
În acest sens, sindicaliştii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară“ au iniţiat o petiţie ce are drept scop apărarea drepturilor medicilor care efectuează gărzi - atât cele aferente normei de bază, cât şi cele suplimentare. Documentul a fost publicat şi pe site-ul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
„Prin prezenta, vă transmitem rugămintea Federaţiei «Solidaritatea Sanitară» de a ne sprijini în protestul declanşat pentru obţinerea tuturor drepturilor medicilor care efectuează gărzi şi a finanţării aferente, după cum urmează:
a) Pentru gărzile obligatorii, efectuate pentru completarea timpului de lucru aferent normei de bază:
  • Dreptul la sporul de noapte.
b) Gărzile suplimentare normei de bază, pentru care se încheie un contract individual de muncă cu timp parţial:
  • Dreptul la un spor cuprins între 25% şi 75% (25% este procentul minim obligatoriu).
  • Dreptul la toate sporurile pentru condiţiile de muncă aplicabile la locul de desfăşurare a gărzilor şi la sporul de noapte.
  • Dreptul la concediul de odihnă şi pentru CIM-ul cu timp parţial.
  • Dreptul de a nu lucra continuu mai mult de 24 de ore, aferente unuia sau ambelor contracte individuale de muncă. De la această prevedere se poate face derogare doar în baza acordului medicului, exprimat în mod expres.
  • Dreptul de a avea liber după gardă cel puţin 24 de ore, indiferent dacă aceste ore sunt aferente unuia sau ambelor contracte individuale de muncă. De la această prevedere se poate face derogare doar în baza acordului medicului, exprimat în mod expres.
  • Calculul drepturilor aferente gărzilor suplimentare raportat la salariul de bază prevăzut de anexa nr. 1 la OUG nr. 20/2016“, se arată în document. 
Cei care semnează online această petiţie îşi exprimă susţinerea faţă de solicitările Federaţiei „Solidaritatea Sanitară“ din România referitoare la drepturile medicilor care efectuează gărzi şi faţă de toate demersurile organizaţiei pe această temă, solicitările şi sprijinul, asumate individual, fiind comunicate şi instituţiilor responsabile, în numele fiecărui semnatar.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta petiţia Federaţiei „Solidaritatea Sanitară“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii