Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despre consumul de droguri şi siguranţa în trafic Studenţii de la „Ovidius“ au discutat cu reprezentanţii Centrului Antidrog Constanţa (galerie foto)

ro

03 Mar, 2015 00:00 4547 Marime text
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, Universitatea „Ovidius“, reprezentanţii Poliţiei Rutiere Constanţa şi şcolile de şoferi de la nivelul judeţului au desfăşurat, ieri, o nouă acţiune în cadrul proiectului „Parteneriat Antidrog pentru Siguranţă Rutieră“. 
 
Având în vedere că menţinerea unui trafic rutier bazat pe respectarea vieţii şi a siguranţei participanţilor la trafic reprezintă o prioritate, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, alături de poliţiştii rutieri, le-au vorbit, ieri, studenţilor de la Universitatea „Ovidius“ despre efectele consumului de droguri şi siguranţa din trafic. Tinerii au primit şi un test-grilă, alcătuit din cinci întrebări. Astfel, studenţii au avut de explicat ce înţeleg prin dependenţă, care sunt efectele consumului de canabis şi ce cred ei că reprezintă etnobotanicele.

De exemplu, la ultima întrebare din test, tinerii au fost îndemnaţi să răspundă dacă „introducerea în organism a unei cantităţi de substanţă mai mari decât poate suporta acesta şi care poate produce moartea se numeşte sevraj, toxicomanie sau supradoză“. „O altă acţiune de informare cu privire la consumul de droguri şi de conştientizare a comportamentelor de risc faţă de infecţia cu HIV a fost desfăşurată de specialiştii şi voluntarii Agenţiei Naţionale Antidrog, pe data de 28 februarie, în clubul Ego, prin oferirea de pliante şi prezervative. Pe data de 1 martie, Agenţia Naţionala Antidrog a oferit diplome şi premii juniorilor participanţi la Campionatul Naţional de tenis de masă pe echipe, care s-a desfăşurat la Liceul cu Program Sportiv «Nicolae Rotaru»“, a declarat inspectorul de specialitate pentru prevenirea criminalităţii, Cosmin Ioan Guriţă. 

Reamintim că proiectul „Parteneriat Antidrog Pentru Siguranţă Rutieră“ se adresează tinerilor cu vârsta peste 18 ani şi are ca scop promovarea unei conduite responsabile în rândul viitorilor conducători auto, respectiv a conştientizării regulilor ce trebuie respectate în trafic, informarea acestora privind prevenirea accidentelor de circulaţie, cu accent pe cauzele de producere a accidentelor rutiere. Astfel, este avută în vedere responsabilizarea tinerilor privind conducerea autovehiculelor în siguranţă, fără a se afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efecte psihoactive.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii