Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decorat cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler Cine este Sorin Rugină, noul rector al Universităţii Ovidius

ro

14 May, 2014 00:00 3597 Marime text
Începând cu 12 mai, noul rector al Universității Oividus este prof. univ. dr Sorin Rugină. La scrutinul de la Universitatea Ovidius s-au prezentat peste 94% dintre alegători, ceea ce înseamnă 717 persoane, din cele 753 cu drept de vot.

Prof. univ. dr. Sorin Rugină a obținut 375 de voturi, prof. univ. dr.
Doina Catrinou a fost votată de 240 de persoane, în timp ce prof. univ. dr Ana Rodica Brezeanu Stăiculescu a adunat doar 78 de voturi. „Sunt foarte fericit că am câștigat alegerile. Împreună cu echipa am dus o campanie corectă. Lumea academică constanțeană este capabilă de multe reușite. Voi fi rectorul tuturor, așa cum am promis, și îi aştept pe toți lângă mine, pentru a duce Universitatea Ovidius pe culmile înalte ale valorilor şi ale educaţiei“, a declarat Sorin Rugină, la scurt timp după anunțarea rezultatelor.
Reamintim că alegerile pentru funcţia de rector al Universității Ovidius din Constanța au avut loc pe 12 mai, acestea fiind validate, deoarece au participat cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor cu drept de vot înscrise pe listele de votare, adică 709 persoane, din cele 755.

Director al Spitalului de Boli Infecţioase şi expert al Ministerului Sănătăţii

Dr. Sorin Rugină, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi actualul şef al secţiei de Boli Infecţioase II adulţi din cadrul unităţii sanitare, s-a născut pe 3 iulie 1951, la Braşov. El a absolvit, în anul 1977, Universitatea de Medicină „Carol Davila“ din Bucureşti. În perioada 1993 - 1995, a fost cadru didactic asociat, iar între anii 1995 şi 2004, a avut calitatea de şef de lucrări - Disciplină de Boli Infecţioase şi Epidemiologie, domeniu în care a dobândit titlul de conferenţiar universitar, în 2004. Din anul 1982, este medic specialist în boli infecţioase şi epidemiologie. La aproape zece ani distanţă, în anul 1991, Sorin Rugină a devenit medic primar cu specializare în boli infecţioase, iar în 1998 a obţinut titlul de doctor în medicină. În 1992, a ocupat funcţia de şef de secţie la Clinica de Boli Infecţioase II adulţi. Între anii 1997 şi 2001, a fost director general al Spitalului Clinic Municipal Constanţa, iar în perioadele 2004-2006 şi 2006-2009, a ocupat funcţia de director general al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Sorin Rugină este coordonator al Centrului Regional de Supraveghere şi Monitorizare a Infecţiei HIV/SIDA şi membru al Comisiei Naţionale de Luptă Anti-SIDA (CNLAS) din cadrul Ministerului Sănătăţii, din 1997. Din anul 2006, este membru în Comisia Consultativă de Boli Infecţioase a Ministerului Sănătăţii, expert al ministerului în Boli Infecţioase şi absolvent al masteratului de Management al serviciilor de sănătate. În aprilie 2010, a fost decorat la Cotroceni cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler.

Averea noului rector

Potrivit declaraţiei sale de avere, completată în anul 2013, Sorin Rugină deţine un teren intravilan de 709 mp, situat în Eforie Nord, dar şi două apartamente, unul de 72,82 mp, situat în Constanţa, şi unul de 97,59 mp, în Bucureşti. În anul 2012, Sorin Rugină a realizat următoarele venituri: 62.140 de lei de la Universitatea Ovidius, 37.765 lei de la Spitalul de Boli Infecţioase, 59.945,97 de lei de la Companii Farmaceutice. În acelaşi an, soţia sa a câştigat suma de 22.284 de lei de la Casa Judeţeană de Pensii.

„Arc peste timp. Punct şi... de la capăt!“

„Doresc să punem punct dezbinării. Să pornim de la capăt şi să recâştigăm încrederea în noi înşine şi în cei din jurul nostru. Doresc să creăm o atmosferă de conlucrare şi emulaţie, de viaţă universitară liberă, sănătoasă. Să punem capăt abuzurilor. Să corectăm regulamentele, acolo unde acestea au deficienţe şi apoi să le respectăm cu toţii. Deciziile trebuie luate împreună, prin dezbatere liberă, în structuri de guvernanţă democratice, bazate pe o consultare reală, largă, a tuturor membrilor comunităţii universitare. Iar legea trebuie să fie aceeaşi, egală pentru toţi. Să oprim declinul. Să întărim programele de studiu, deoarece, crescând gradul de satisfacţie a absolvenţilor şi a angajatorilor, vom avea mai mulţi studenţi şi o mai bună stabilitate a locului de muncă. Doresc Unitate - Onoare - Competenţă pentru Universitatea Ovidius din Constanţa“, a declarat prof. Sorin Rugină, în planul său managerial.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii