Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:03 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Mediului, Picii de la Grădiniţa „Comenius“ vor confecţiona obiecte din materiale reciclabile şi vor ecologiza o plajă (galerie foto)

ro

01 Jun, 2016 00:00 2274 Marime text
În perioada 30 mai - 10 iunie, preşcolarii Grădiniţei „Comenius“ Constanţa partaicipă la campania de educaţie ecologică „Natura ne protejează dacă o respectăm!“, desfăşurată de Polaris M Holding. Prin această campanie este sărbătorită anticipat Ziua Internaţională a Mediului şi se marchează două evenimente cu tematică ecologică, ce vor avea loc în zilele de 2 şi 10 iunie.
 
Printre scopurile campaniei se numără educarea şi dezvoltarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător al tinerei generaţii şi implicarea acesteia în proiecte practice. Astfel, copiii vor confecţiona obiecte din materiale reciclabile şi vor ecologiza a plaja Trei papuci.
 
Campania „Natura ne protejează dacă o respectăm!“ se desfăşoară în două etape. În prima etapă, cuprinsă în perioada 30 mai - 2 iunie, preşcolarii îşi vor însuşi noţiuni despre colectarea selectivă a deşeurilor, reciclare şi vor participa la ateliere despre reutilizarea creativă a deşeurilor. Copiii, ajutaţi de cadrele didactice şi de părinţi, îşi vor putea testa creativitatea prin confecţionarea de obiecte din materiale reciclabile (machete, colaje şi vestimentaţie).
 
La finalul acestei etape, pe data 2 iunie, la ora 10.00, va fi organizată o paradă a costumelor din materiale reciclabile, în cadrul căreia preşcolarii îşi vor expune obiectele create. După prezentare, va avea loc premierea lucrărilor. Toţi copiii vor primi diplome şi cadouri din partea companiei organizatoare. În cadrul celei de-a doua etape, care se va desfăşura pe 10 iunie, preşcolarii se vor echipa cu şepci, mănuşi şi saci şi vor demara o acţiune de ecologizare a plajei Trei papuci, demonstrând că un comportament responsabil faţa de mediul înconjurător nu ţine cont de vârstă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii