Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:37 17 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată proiecția proiectului de buget. Care sunt planurile municipalității pentru anul 2018 (document)

ro

25 Dec, 2017 00:00 3643 Marime text
Municipalitatea a elaborat proiectul de buget pentru anul viitor, pe care îl regăsiți integral și în secțiunea „Documente”. În nota de fundamentare se precizează că bugetul a fost construit în contextul păstrării echilibrelor economice. Acesta urmează să fie finalizat după ce vor fi transmise datele oficiale ale bugetului republican.
 
Potrivit proiectului, cu sumele cuprinse în proiecția de buget pentru anul 2018 se vor continua programele multianuale: reabilitarea tramei stradale, modernizarea infrastructurii, programul de plantări de arbori și material dendrologic, asigurarea serviciului de dezinsecție, achiziția și montarea de mobilier urban sau asigurarea funcționării serviciului de salvamar. Și în 2018, în cadrul bugetului local, programele sociale sunt bine conturate - Programul „Respect“, premii pentru cei care împlinesc 80 de ani de viață și 50 de ani de căsătorie, dar și celor care împlinesc 90, respectiv 100 de ani, rechizite pentru elevi și ajutoare pentru încălzirea locuințelor.
 
În 2018, Primăria Constanța își propune să finanțeze mai multe activități artistice, cum ar fi: spectacole estivale, Festivalul Verii Mamaia, Festivalul Iernii, Revelion 2019, Zilele Municipiului, Ziua Copilului, Festivalul Etniilor Dobrogene, Ziua Pensionarului, Ziua Adolescentului, concursuri de teatru și muzică, sportul de performanță, dar și Centenarul Marii Uniri.
 
Obiectivele majore ale anului 2018 vor fi: modernizarea sistemului public de transport, continuarea lucrărilor la Pasajul Cumpenei, reabilitarea și resistematizarea bulevardelor 1 Decembrie, 1 Mai, Alexandru Lăpușneanu, Aurel Vlaicu, a șoselei Mangaliei și a străzilor Soveja și Dezrobirii. Urmează construirea sălii de sport polivalente, finalizarea lucrărilor la Parcul Arheologic și la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, demararea lucrărilor de reamenajare a locurilor de joacă din municipiu, reabilitarea a trei creșe și a unor cabinete medicale și stomatologice din cadrul unor unități de învățământ, reabilitarea fațadelor și a acoperișurilor la clădirile proprietate publică sau privată a municipiului din zonele centrale și din Piața Ovidiu, amenajarea spațiului din fața Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski“, elaborarea unei strategii energetice în special pentru instituțiile de cultură, de învățământ și medicale din municipiu și începerea studiilor pentru amenajarea unei piste de biciclete în jurul lacului Tăbăcăriei.
 
Tot la capitolul intenții pentru 2018, Primăria anunță angajarea a 100 de polițiști locali, ceea ce presupune o dublare a aparatului Direcției Poliția Locală.
 
Iată și câteva cifre ale proiecției bugetare pentru 2018:
Total venituri- 649.956 mii lei;
Total cheltuieli - 955.224 mii lei;
Venituri de funcționare - 649.956 mii lei;
Cheltuieli de funcționare - 806.556 mii lei;
Cheltuieli dezvoltare - 148.668 mii lei;

Rezerve/excedent/deficit - -148.668 mii lei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii