Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu arme şi tehnică de înregistrare Incredibila înarmare a poliţiei locale Constanţa

ro

26 Mar, 2013 00:00 3427 Marime text
Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Constanţa de astăzi se află şi proiectul de Hotărâre privind modificarea HCL Constanţa nr. 58/2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale Constanţa.

Astfel, pentru buna desfăşurare a activităţilor specifice, în vederea asigurării unei bunei mobilităţi, poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Constanţa vor fi dotaţi cu un număr de 35 de autovehicule de serviciu. Autovehiculele destinate activităţilor de patrulare, vor fi echipate în mod obligatoriu cu dispozitive de iluminare pentru emiterea de semnale speciale de avertizare luminoasă, de culoare albastră şi cu mijloace speciale de avertizare sonoră. Pentru utilizarea autovehiculelor în regim de permanenţă, având în vedere caracterul continuu al activităţilor desfăşurate de către lucrătorii Poliţiei Locale în trei schimburi, vor fi alocaţi 300 de litri combustibil pe lună pentru autovehicul sau motocicletă. În vederea probării contravenţiilor şi susţinerea în instanţă a cauzelor civile sau penale, autovehiculele de patrulare şi poliţiştii locali vor fi dotaţi cu echipamente de înregistrare audio/video/fotografiere tip digital, la nivel de autovehicul de patrule/poliţist local, care desfăşoară activităţi în teren. 

Dotările poliţiştilor locali

Normele de dotare cu mijloacelor specifice de protecţie şi armament ale poliţiştilor locali:  pistol – câte unul pentru fiecare poliţist local cu atribuţii în domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice, pistol cu muniţie neletală – câte unul pentru 40-60% din efectivele de poliţişti locali, cartuş pentru pistol – câte 24 pentru fiecare, cartuş pentru pistol cu gaze – câte 30 pentru fiecare, baston pentru autoapărare – câte unul pentru fiecare poliţist local, baston cu şoc electric – câte unul pentru 40-60% din efectivele de poliţişti locali, port-baston, cătuşă pentru mâini, port-cătuşe, pulverizator de mână cu substanţă iritant-lacrimogenă, vestă cu elemente, costum de protecţie împotriva ploii, cu elemente reflectorizante, costum de protecţie pentru iarnă, costum de protecţie pentru vară, mănuşi albe, scurtă reflectorizantă, vestă pentru protecţie împotriva frigului, fluier, uniformă de serviciu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cetatean roman 26 Mar, 2013 17:04 Dupa parerea mea politia locala nu trebuie inarmata,trebuie DESFIINTATA.