Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crucea Rosie Constanta s-a infratit cu o filiala din Italia

ro

05 May, 2003 00:00 1728 Marime text

Redresarea si eficientizarea activitatii de acordare a primului ajutor

Cea mai mare problema a filialei constantene consta in lipsa fondurilor * Colegii lor italieni au promis ca ii vor ajuta in ceea ce priveste materialele sanitare si truse de prim ajutor

Crucea Rosie, filiala Constanta, s-a infratit, in cursul zilei de vineri, cu o societate de Cruce Rosie din regiunea Modena, Italia. Conform declaratiilor directorului Marian Vasiliev, filiala de Cruce Rosie din Constanta se va dezvolta, dovedind faptul ca este o institutie de suflet. Prin aceasta infratire va avea loc si un schimb de experienta intre voluntarii constanteni si cei italieni.

In prezenta presedintelui si directorului Crucii Rosii din regiunea Modena - Italia - Cavaliere Paskuale Barigazzi si Alberto Ferrari, in cursul zilei de vineri a fost sarbatorita, la Casa de Cultura a Sindicatelor, infratirea dintre Crucea Rosie, filiala Constanta, si cea din Italia. Ideea acestei infratiri a aparut in momentul in care, aflati intr-o vizita la Constanta, in luna aprilie, italienii au ajuns la concluzia ca, prin sprijinul lor, filiala constanteana a Crucii Rosii isi va desfasura activitatea mult mai eficient decat pana acum. "Colegii nostri din Italia au promis ca ne vor ajuta in perioada sezonului estival cu materiale sanitare: spirt, rivanol, apa oxigenata, fese, bandaje elastice si asa mai departe", a declarat presedintele Crucii Rosii, filiala Constanta, Dumitru Toma, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in cursul zilei de ieri. Acesta a mai precizat faptul ca cea mai mare problema cu care se confrunta organizatia pe care o conduce este lipsa fondurilor, care ingreuneaza foarte mult activitatea de acordare a primului ajutor.

Beneficii pentru filiala din Constanta

Aceasta infratire dintre cele doua filiale de Cruce Rosie este extrem de benefica, avand loc, astfel, si un schimb de experienta intre voluntarii constanteni si cei italieni. Astfel, conform declaratiilor directorului Marian Vasiliev, filiala de Cruce Rosie din Constanta se va dezvolta, dovedind faptul ca este o institutie de suflet. "Suntem onorati sa ne aflam aici, la Constanta, si, de asemenea, suntem onorati sa colaboram cu filiala de aici", a afirmat directorul Crucii Rosii din regiunea Modena, Alberto Ferrari.Societatea de Cruce Rosie din Italia a oferit, in urma cu o luna de zile, ajutoare constand in diferite materiale sanitare, unei clinici de pediatrie din Cluj-Napoca.

Programe in derulare

Cele doua societati de Cruce Rosie au discutat despre posibilitatea realizarii unor programe comune ce vor putea fi puse in aplicare incepand chiar cu acest an, in vederea redresarii activitatii filialei de Cruce Rosie din judetul Constanta. O mare parte dintre aceste programe vor viza si buna desfasurare a supravegherii litoralului in perioada estivala. "Vom trimite, ori de cate ori va fi nevoie, materiale sanitare si vom face tot ceea ce putem pentru a sustine activitatea din Constanta", a explicat presedintele Crucii Rosii din regiunea Modena, Italia, Cavaliere Paskuale Barigazzi.

Peste 70 de voluntari pe plaja

In perioada sezonului estival, filiala de Cruce Rosie Constanta isi va desfasura activitatea cu un numar de peste 70 de voluntari care vor fi amplasati in diferite puncte pe plajele din Constanta si din statiuni. Acestia vor lucra in doua ture, in echipe de cate doi, fiecare patruland pe teritoriul segmentului de care va fi responsabil. Directorul Crucii Rosii, filiala Constanta, Marian Vasiliev, a precizat faptul ca, pentru a acoperi in totalitate litoralul, ar fi nevoie de circa 200 de voluntari. "Am primit semnale din partea altor filiale de Cruce Rosie din tara care doresc sa ne ajute, instalandu-se in zonele pe care noi nu le acoperim", a mai declarat acesta. Activitatea voluntarilor de Cruce Rosie va incepe odata cu data de 15 iunie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii