Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii de la Clubul Elevilor nu au voie sa-si exprime nici un fel de nemultumire

ro

21 Aug, 2003 00:00 1196 Marime text

Regulament de ordine interioara cu paragrafe aberante

Scolarii care frecventeaza clubul nu au voie sa participe la actiuni de protest care afecteaza desfasurarea activitatii de invatamant * Acest fapt este stipulat in statutul institutiei * Regulamentul este elaborat si aprobat de reprezentantii Ministerul Educatiei * In cazul in care elevii nu se conformeaza ordinului, ei sunt exclusi * Statul incalca, in mod flagrant, un drept recunoscut chiar de Constitutia Romaniei, in acest fel, acestia neputand in nici un fel sa-si manifeste nemultumirea

Una din politicile Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului este aceea de promovare a activitatilor extrascolare, urmarindu-se, in principal, implicarea elevilor. Aceste activitati desfasurate atat in unitatile de invatamant, cat si in centrele speciale, au ca scop educarea civica a copilului in spiritul democratiei participative in cadrul comunitatii in care traieste. De asemenea, copiii care frecventeaza cercurile speciale sunt antrenati pentru a deveni performanti in activitatea pe care o desfasoara. Palatul Copiilor este un astfel de centru unde pe toata perioada anului, elevii au posibilitatea de a participa activ la actiunile desfasurate aici. Copiii pot opta pentru cursuri de dans, muzica, teatru, pictura, sculptura, aerobica, jocuri, electronica, navomodele, aeromodele, informatica, etc. De cele mai multe ori, copiii care fac parte din aceste cercuri participa la concursuri nationale si internationale ca reprezentat al institutiei. In judetul nostru, functioneaza patru cluburi, respectiv la Constanta, Mangalia, Harsova si Medigidia. La toate cele patru cluburi exista 334 de clase cu specific diferit, in care sunt inscrisi peste 4.500 de elevi.

Reguli fara sens

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Constanta, Liliana Timofte, a declarat ca aceste cluburi pentru elevi functioneaza in baza unui statut care este realizate si aprobat la nivelul MECT. Astfel, elevii care frecventeaza cursurile palatelor de copii trebuie, pe langa a avea un comportamentul civilizat si o tinuta decenta, sa respecte o serie de reguli, unele de-a dreptul aberante. Cei doresc sa frecventeze cursurile unui cerc din cadrul Clubul elevilor trebuie a tina cont de aceste norme, in caz contrar, ei riscand sa fie exclusi. Ceea ce tine de domeniului anormalului o reprezinta faptul ca elevii odata inscrisi la unul din cercuri nu au voie sa organizeze si sa participe la actiuni de protest care afecteaza desfasurarea activitatii de invatamant sau care afecteaza frecventa la cursuri a elevilor. Aceasta regula interzice astfel elevilor, odata intrati in randul celor care beneficiaza de cursurile gratuite de la Palatul Copiilor, sa-si exprime liber orice nemultumire sau opinie. Regulamentul in cauza incalca in mod flagrant un drept recunoscut chiar de Constitutia Romaniei si promovat intr-o societate care se doreste a fi una democratica si anume cel la opinie. Acest regulament de ordine interioara, pe care elevii sunt obligati sa-l respecte cu strictete, este un adevarat paradox in conditiile in care Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului avanseaza ideea ca invatamantul romanesc poate avea aceleasi standarde cu cel european, dar prerogativele principalului beneficiar sunt flagrant incalcate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii