Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Control cu injuraturi la Vama Veche

ro

21 Jul, 2004 00:00 1180 Marime text

Revolta nudistilor

Inspectorii OPC au fost agresati verbal de tineri rebeli care se distrau de minune la o terasa * Nemultumirea lor era legata de faptul ca unitatea a fost inchisa * Este vorba de AF "Boboc", unde respectivii nu faceau, dupa cum spun ei, decat sa bea un sprit si sa se simta bine # Ei s-au declarat extrem de multumiti de serviciile terasei si au considerat masura luata de inspectorii OPC nedreapta * In realitate, conditiile igienice erau sub orice critica * Putini au fost cei care au dat dreptate echipei de control * Controlul in Vama Veche nu s-a oprit aici * Au mai fost verificate doua unitati, uneia fiindu-i sistata activitatea de alimentatie publica, iar alta scapand doar cu amenda

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta au efectuat ieri o actiune de control la unitatile comerciale de alimentatie publica din Vama Veche. Controlul se anunta unul de rutina, insa o parte din turistii prezenti acolo au facut sa se iasa din monotonie. Primul popas al inspectorilor OPC a fost la barul de zi ce apartine de AF "Boboc". La mese erau cativa tineri ce pareau inofensivi si care aveau in fata cate o bere. Mai tarziu ne-am dat seama ca si ei pierdusera numarul sticlelor de bere pe care le bausera pana la acel moment. Patronul nu era prezent, iar de treburile legate de gestionarea treburilor in bar se ocupa sotia acestuia. Unitatea era deservita de un barman care, in momentul controlului, era in stare de ebrietate. Munca pentru el era o joaca, el recunoscand ca nu isi ia niciodata rolul in serios. Mai mult, el a inceput sa rada atunci cand inspectorii OPC l-au intrebat de echipamentul de protectie. Aceeasi reactie a avut-o si cand a fost intrebat de solutiile de dezinfectie din bar. Singura care nu gasea nimic amuzant in toata aceasta situatie era sotia patronului. Starea de igiena a localului era sub orice critica. Undeva, intr-un colt al barului, la vedere insa, erau depozitate genti, cutii si haine si nu exista nici un afis prin care sa se informeze ca nu se vand tigari minorilor. De asemenea, intr-o lada frigorifica era tinuta inghetata care se transformase in gheata. Unitatea nu avea grup sanitar, clientii fiind directionati catre toaletele din camping. La inceput, clientii au luat totul ca pe o gluma. Cand au vazut ca treaba este serioasa, au inceput sa aduca injurii atat inspectorilor OPC, cat si ziaristilor. Ca urmare a numeroaselor nereguli depistate la bar, echipa de control a luat masura inchiderii unitatii pana la remedierea deficientelor, barul fiind sigilat cu banda ANPC. Abia atunci spiritele revoltate ale turistilor profund afectati de alcool s-au dezlantuit. Au inceput sa huiduie, sa aplaude si sa strige tot felul de obscenitati. Desi barul a fost sigilat, barmanul continua sa serveasca si, pentru a face in ciuda inspectorilor, a dat si muzica la maxim, in semn ca se distreaza de minune. In fond, el nu avea de ce sa fie afectat deoarece nu era decat un simplu angajat. Parerile cu privire la serviciile oferite de bar au fost impartite. Rebelii veniti sa se destrabaleze il considerau ideal, in timp ce oamenii seriosi recunosteau ca sunt probleme de igiena si astfel le este pusa in pericol sanatatea. Chiar si un nudist si-a aratat nemultumirea fata de masura inspectorilor, el gesticuland si defiland in costumul lui Adam, vadit indignat de nepasarea echipei de control. Nu au lipsit nici amenintarile care nu au inspaimantat pe nimeni, desi unul dintre clientii terasei parea ca mai are foarte putin pana cand va sari la bataie. Echipa de control s-a retras, iar nemultumitii s-au potolit in cele din urma. Pe langa faptul ca unitatea a fost inchisa, aceasta va primi si o sanctiune contraventionala, cuprinsa intre cinci si 30 de milioane de lei.

Autorizatia de functionare lipsa

O alta terasa verificata a fost cea a societatii "Romchef" SRL. Unitatea avea atat bar, cat si alimentatie publica. De fapt, la capitolul bucatarie au fost gasite deficiente. Astfel, in frigider erau depozitate mai multe feluri de mancare ce aveau culoarea modificata. Un exemplu ar fi mancarea din varza care avea o culoare extrem de ciudata. Patronul terasei a declarat ca este vorba despre o specialitate ungureasca si ca este normal sa arate asa deoarece varza se caleste. De asemenea, au fost gasite doua kilograme de smantana expirata. Bucatareasa a declarat ca aceea era smantana pentru porci, dar ca o tinea in frigider deoarece s-a gandit sa o manance ea pana la urma. Cel mai grav a fost faptul ca terasa nu avea autorizatie de functionare. Prin urmare, activitatea de alimentatie publica a fost sistata pana la remedierea deficientelor. Si la terasa "Dorobanti" din Vama Veche au fost descoperite nereguli. Pulpele de pui erau depozitate in frigider fara a fi ambalate, iar ficatul de pui fusese decongelat si recongelat. De asemenea, lista de meniu era incompleta, la unele produse nefiind trecut gramajul. Unitatea nu avea afisat certificatul de inmatriculare, iar registrul unic de control nu a putut fi pus la dispozitia inspectorilor. Patronul terasei a fost chemat astazi la OPC pentru a prezenta actele societatii. Abia dupa aceea se va putea stabili sanctiunea. Oricum, amenda minima pe care o poate primi patronul este de sapte milioane de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii