Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, sub urgia albă Drumuri şi porturi închise, localităţi fără curent şi restricţii de circulaţie (galerie foto)

ro

27 Jan, 2014 00:00 2812 Marime text
Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat ieri că în partea de sud-est a ţării este posibil chiar să fie instituită în anumite zone o avertizare de tip cod roşu. La Constanţa, a început să ningă încă de ieri dimineaţă, fiind emis de către Administraţia Naţională de Meteorologie cod portocaliu de viscol şi ninsoare, care ulterior a fost prelungit până în dimineaţa zilei de azi, 27 ianuarie.

Ieri, la Constanţa, utilajele de deszăpezire au intervenit pe DN 22. Totodată, utilajele Primăriei Fântânele au intervenit pentru deblocarea a patru autoturisme aflate pe drumul comunal care face legătura între localităţile Fântânele şi Cogealac. Echipele de intervenţie ale ENEL au continuat remedierea tuturor avariilor care au apărut în mai multe localităţii: Cumpăna, municipiul Constanţa - străzile Remus Opreanu, Cantacuzino şi Revoluţiei, Lumina, Ovidiu, Gura Dobrogei şi Cogealac.
 
Ambulanţa, asaltată de solicitări
 
Potrivit Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Constanţa, în cursul zilei de ieri, echipajele medicale au fost solicitate pentru 93 de cazuri, printre care crize de astm, un atac cerebral, fracturi etc.
 
Elevii, trimişi în vacanţă
 
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a decis să suspende cursurile. „Din cauza condiţiilor meteorologice improprii, luni, 27 ianuarie 2014, se suspendă cursurile în toate şcolile din Constanţa, urmând ca pentru zilele următoare să se ia o decizie în funcţie de evoluţia vremii”, a anunţat Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa.

Mamaia Sat a rămas fără apă
 
Din cauza unei avarii survenite ieri dimineaţă la conducta de alimentare cu apă cu diametrul de 850 mm, de pe strada M8, din Mamaia Sat, SC RAJA SA Constanta a fost nevoită să sisteze furnizarea de apă în intervalul orar 12.00 - 14.30. Au fost afectaţi abonaţii din Mamaia Sat.
 
Restricţie de circulaţie pentru maşinile mai grele de 7,5 tone

Potrivit autorităţilor locale, ieri, a existat o restricţie de circulaţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone pe toate drumurile naţionale care străbat judeţul Constanţa. Conducătorilor auto li se recomandă să respecte atât indicatoarele rutiere, cât şi semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.
 
Pe aici nu se trece!
 
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că în cursul zilei de ieri traficul rutier a fost întrerupt din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile pe următoarele artere rutiere:
- A2 Bucureşti - Feteşti;
- DN 21A Bărăganu (Constanţa) - Ţăndărei (Ialomiţa);
- DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat (Buzău) - Brăila şi tronsoanele Smârdan - Garvăn şi Baia - limita cu jud. Constanţa (Tulcea);
- DN 22A Ciucurova (Tulcea) - Hârşova (Constanţa). De asemenea, au fost instituite restricţii de tonaj pe DN 22 Mihai Viteazul - Ovidiu (Constanţa) - peste 7,5 tone.
 
Potrivit directorului Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, Adrian Gâmbuţeanu, ieri, începând cu ora 16.00, au fost închise următoarele trei drumuri judeţene: DJ 223, între localităţile Topalu şi Capidava, kilometrul 19+900 şi kilometru 27+900; DJ 224 Băltăgeşti - Crucea, kilometrul 22, kilometrul 30+800; DJ 226 Corbu - Mihai Viteazu. „Aceste drumuri au fost închise începând cu ora 16.00, întrucât vizibilitatea este zero, zăpada este viscolită de vântul puternic, care bate în rafale, iar pe carosabil se formează rapid suluri de zăpadă. Pe cele trei drumuri nu se poate circula pe timp de noapte”, a declarat directorul RAJDP.
 
Porturile, închise pentru traficul maritim şi fluvial

Şi porturile maritime rămân în continuare închise, atât pentru traficul maritim, cât şi pentru cel fluvial. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, poliţia rutieră sfătuieşte conducătorii auto ca înainte de a pleca la drum să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi la situaţia meteorologică prognozată, iar în timpul deplasării să manifeste prudenţă sporită şi să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii