Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa are două elicoptere medicalizate Aparatul de zbor al CJC aterizează pe aeroportul de la Tuzla

ro

31 Jul, 2013 00:00 2961 Marime text
În această dimineaţă, la SC Regional Air Services SRL va ateriza elicopterul achiziţionat de Consiliul Judeţean Constanţa prin proiectul „Equipment to Save Our Lives” din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013, în vederea intervenţiei în situaţii deosebite pentru salvarea de vieţi omeneşti în zona de interes a proiectului, respectiv judeţul Constanţa şi districtul Dobrich, Bulgaria. Reamintim că  SC Regional Air Services SRL este câştigătorul licitaţiei pentru atribuirea contractului „Servicii de operare şi întreţinere Elicopter medicalizat EC 135 T2e/P2e”. Astfel, urgenţele medicale din zona transfrontalieră România - Bulgaria vor fi rezolvate cu ajutorul unui elicopter multifuncţional medicalizat. Aparatul de zbor va fi implicat în operaţiunile de căutare-salvare, cele de asistenţă medicală de urgenţă, de salvare a persoanelor în locuri greu accesibile altor mijloace şi în cooperarea cu structurile de protecţie civilă în cazul unor dezastre (inundaţii, cutremure, alunecări de teren, explozii).

Achiziţie de peste patru milioane de euro

Elicopterul multifuncţional din gama 2.700 - 3.175 kg, medicalizat a fost achiziţionat, în toamna anului trecut, de Consiliul Judeţean Constanţa. Potrivit SEAP, contractul a fost atribuit pe 12 noiembrie societăţii Eurocopter România SA din Braşov. Valoarea elicopterului este de 4.221.524 de euro şi va intra în proprietatea Consiliului Judeţean Constanţa. Potrivit datelor furnizate de Consiliul Judeţean Constanţa, elicopterul va fi livrat până pe data de 30 iunie 2013.

Ce dotare are

Elicopterul va fi dotat cu terminal de radiocomunicaţii, proiector de noapte de mare intensitate, care va fi folosit pentru operaţiuni de recunoaştere aeriană, căutare-salvare, căşti de protecţie compatibile pentru ochelari de vedere pe timp de noapte, sistem de flotabilitate, echipament de salvare pentru echipaj şi pasageri pentru zborul deasupra apei, troliu cu minim de 50 metri şi cu cablu pentru descărcarea energiei electrostatice, căşti de protecţie pentru operatorul de troliu, cască de protecţie salvator cu sistem de comunicaţie integrat, microfon cu protecţie la vânt pentru comunicare între salvator şi echipajul elicopterului, mănuşi de protecţie pentru operatorul troliului, harnaşament pentru persoana salvată şi salvator, scaun de salvare sub formă de triunghi, targă specială dotată cu saltea vacuum pentru pacient, nacelă cu element de flotabilitate pentru evacuarea a minim patru persoane din locuri greu accesibile, schiuri pentru zăpadă. Aparatul de zbor va mai avea echipament de resuscitare pentru adulţi şi copii, sistem de alimentare cu oxigen medical, defibrilator, monitor EKG, pompe de perfuzie, ventilator portabil, tuburi de oxigen portabile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii