Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:57 08 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea Spitalului Județean Constanța, precizări despre pacientul decedat în curtea unității sanitare pe data de 14 septembrie

ro

15 Sep, 2019 12:36 7689 Marime text
În urma informațiilor apărute precum că în cursul serii de 14.09.2019, un pacient  ar fi decedat în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, conducerea unității sanitare face următoarele precizări:
 

„Pacientul a fost internat la începutul acestei săptămâni din pricina hemoptiziilor repetate. La internare, bărbatului i s-a adus la cunoștință de către medicul curant că are contraindicație să părăsească salonul, singurul efort permis fiind deplasarea la grupul sanitar.  In cursul serii de 14.09.2019, contrar indicațiilor medicale, pacientul a părăsit secția, coborând în curtea spitalului. Aici a suferit o nouă hemoptizie masivă, fapt ce a dus la pierderea imediată a cunoștinței. Ulterior, acesta a fost observat de către un alt pacient și agentul de pază aflat în curtea unității care l-a anunțat pe agentul din Unitatea Primiri Urgențe. Imediat pacientul a fost preluat de către un echipaj  de ambulanță aflat în curtea spitalului și dus la UPU, direct pe camerea de resuscitare (COD ROȘU). Medicii de gardă l-au intubat și au început manevrele de resuscitare. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse, după aproximativ o jumătate de oră, a fost constatat decesul“.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța a demarat o anchetă internă în acest caz.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii