Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs „Don't Give Your Ideas Away!

ro

12 Oct, 2012 22:29 1894 Marime text
07_Ovidius_Universitatea_Ovidius_sediu.jpgLa Bucureşti, a avut loc, recent, prezentarea celor mai bune proiecte ale ediţiei 2012 realizate în cadrul Concursului Naţional „Don't Give Your Ideas Away!", realizat sub auspiciile Academiei Europene de Brevete, cu sediul la Oficiul European de Brevete din Munchen.

Acest concurs s-a desfăşurat în urma unor activităţi premergătoare realizate de către Oficiul European de Brevete, prin intermediul Academiei Europene de Brevete, care a demarat o campanie de informare despre proprietatea intelectuală, derulată în mediul academic românesc. Parteneri au fost: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) şi Oficiul pentru Armonizare în cadrul Pieţei Interne (OHIM), cu sprijinul unei agenţii naţionale de relaţii publice „PorterNovelli".

Proiectul a fost unul pilot, dezvoltat simultan în patru ţări: România, Spania, Republica Cehă şi Turcia. Scopul proiectului de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei proprietăţii intelectuale, ca o contribuţie la creşterea nivelului de creativitate şi inovare. Interesul Facultăţii de Drept, Ştiinţe Administrative şi Sociologie în domeniul protecţiei drepturilor de proprietate intelectuală a condus la pregătirea şi validarea pentru faza finală a concursului a unui proiect intitulat „Importanţa proprietăţii intelectuale", coordonat de către conferenţiar univ. dr. Constantin Anechitoae. Din echipa proiectului au făcut parte studenţii anului III: Daniela Iancu, Georgiana Necula, Răzvan-Gabriel Odor şi Georgiana Oprescu.

După o muncă de pregătire de mai bine de două luni, studenţii Facultăţii de Drept, Ştiinţe Administrative şi Sociologie, din cadrul Universităţii „Ovidius", au fost apreciaţi cu 77,33 puncte, obţinând astfel Diplome de participare şi locul V în evaluare. Având în vedere că în această competiţie au participat echipe formate din masteranzi şi doctoranzi din cadrul altor Universităţi din ţară, putem aprecia că eforturile lor nu au fost în zadar, obţinând un rezultat meritoriu, dar şi o contribuţie majoră pentru imaginea Facultăţii de Drept, Ştiinţe Administrative şi Sociologie în plan naţional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii