Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul social, ultima speranta a celor neajutorati

ro

02 Dec, 2004 00:00 974 Marime text

Vin sarbatorile, vin surprizele pentru batrani

In prezent, beneficiaza de serviciile acestei institutii 150 de persoane, iar alte o suta care au depus cerere, neavand posibilitati de intretinere, asteapta la rand #Pentru a beneficia de asistenta sociala, persoanele varstnice trebuie sa indeplineasca anumite conditii * Centrul Social colaboreaza cu o serie de institutii cu acelasi profil, cu diferite ONG-uri, un exemplu destul de elocvent in acest sens fiind reprezentat de spectacolul "Hrana pentru suflete" ce urmeaza a se derula pe data de 5 decembrie, cu prilejul praznuirii Sfantului Nicolae * Pentru Sarbatori, institutia pregateste cateva surprize batranilor, printre care se numara si pachete cu continut specific

Inca din anul 1999, in Constanta functioneaza un centru care are ca principala activitate acordarea de asistenta sociala la domiciliu persoanelor varstnice. Situata in incinta Caminului pentru persoane varstnice, institutia ofera lunar persoanelor varstnice, gratuit, la domiciliu, pachete cu alimente si medicamente in valoare de 450.000 lei. In afara acestora, sunt oferite servicii de menaj, sprijin in realizarea igienei personale, asistenta medicala, atat la domiciliul beneficiarilor, cat si la cabinetele medicale ale centrului, plata unor servicii si obligatii curente, factura telefonica, curentul electric, chirii etc. Centrul beneficiaza de o mica policlinica, de personal calificat in domeniul asistentei sociale, in afara asistentilor sociali si a celor medicali, oferind serviciile unui medic geontolog si ale unui fizioterapeut. Pentru a beneficia de asistenta sociala, persoanele varstnice trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Astfel, daca nu au familie sau nu se afla in intretinerea unor persoane obligate legal la aceasta sau daca au sustinatori legali fara posibilitati materiale, iar venitul solicitantului este mai putin de 1500.000, batranii se pot prezenta la sediul centrului unde vor depune o cerere pentru acordarea de asistenta sociala, insotita de o serie de documente doveditoare, dar si de o declaratie pe proprie raspundere, ca nu obtin alte venituri in afara celor declarate.

Surprize doar de sarbatori

Dupa cum declara Silvia Mitu, sef serviciu asistenta sociala, pana in momentul de fata, sunt inregistrate 250 de dosare pentru asistenta sociala. Dintre acestea, doar 150 de persoane beneficiaza de ajutor, incadrandu-se in criteriile de eligibilitate mentionate mai sus, celelalte 100 de persoane depasind plafonul de 1500.000 stabilit de Primarie. In acest sens, in vederea majorarii plafonului de incadrare in criteriile de eligibilitate, au fost depuse de catre centrul social o serie de cereri care isi asteapta inca aprobarea. Trebuie mentionat faptul ca, pentru o mai buna activitate, Centrul Social colaboreaza cu o serie de institutii cu acelasi profil, cu diferite ONG-uri, un exemplu destul de elocvent in acest sens fiind reprezentat de spectacolul "Hrana pentru suflete" ce urmeaza a se derula pe data de 5 decembrie, cu prilejul praznuirii Sfantului Nicolae. Spectacolul, aflat la a patra editie, are ca organizatori Lions Club Constanta, in colaborare cu Centrul Social si are ca invitati 60 de persoane. De asemenea, numeroase colaborari au existat intre Centrul Social si Caminul pentru persoane varstnice. Pentru Sarbatori, Centrul Social pregateste cateva surprize batranilor, printre care se numara si pachete cu un continut specific sarbatorilor. Distribuirea lor se va face incepand cu data de 13 decembrie a.c. si se va incheia in jurul datei de 20 decembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii