Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce facilităţi fiscale cere RATC Constanţa de la Consiliul Local

ro

07 Apr, 2014 00:00 1740 Marime text
Unul dintre proiectele de hotărâre aflate pe masa consilierilor locali, întruniţi în şedinţă ordinară, vizează acordarea unor facilităţi fiscale Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa cu privire la plata obligaţiilor fiscale aferente anului 2014.
 
„La data de 23.04.2013, prin cererea înregistrată sub numărul S 24045 / 2014, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa a solicitat Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local scutirea de la plata impozitelor şi a taxelor datorate bugetului local pentru anul 2014. Acordarea unei astfel de facilităţi fiscale nu are un impact anticoncurenţial, datorită faptului că serviciul efectuat de către contribuabili intră în sfera serviciilor comunitare de utilităţi publice, iar politica bugetară a regiei este aprobată de autoritatea publică locală, neputând fi un astfel de concurent real pe piaţa de profil. Obligaţiile fiscale ale RATC către bugetul local al municipiului Constanţa sunt în cuantum de 124.597 lei, reprezentând: 76.445 lei - impozitul pe clădiri, 29.541 lei - taxă pe teren, 8.825 lei - impozit pe mijloacele de transport peste 12 tone, 18.736 lei - impozit pe mijloacele de transport sub 12 tone, 50 lei - impozit pe vehicule înregistrate.

În prezent, RATC se confruntă cu o situaţie economică dificilă, care este sporită de reducerea numărului de călători plătitori, ceea ce generează o îngreunare în asigurarea serviciului de transport în comun, în condiţii optime, cu menţinerea standardelor minime de confort. Ţinând cont de interesul general pentru asigurarea în regim continuu a serviciului prestat, autoritatea publică locală poate acorda facilităţi fiscale în sensul scutirii de la plata obligaţiilor fiscale datorate către bugetul local. Având în vedere dispoziţiile legale invocate, precum şi cele expuse, propun spre aprobare proiectul de hotărâre privind acordarea unor facilităţi fiscale pentru RATC Constanţa cu privire la plata obligaţiilor fiscale aferente anului 2014“, se arată în memoriul prezentat de directorul general al SPIT Constanţa, Virginia Uzun.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii