Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce face BNR cu pianul cumpărat de la o firmă din Constanţa

ro

15 Feb, 2013 20:00 1491 Marime text
Cotidianul ZIUA de Constanţa scria pe 12 februarie despre pianul de 565.00 lei, cumpărat de Banca Naţională a României de la o firmă din Constanţa. (//www.ziuaconstanta.ro/stiri-calde/stiri-calde/ce-cumpara-bnr-de-la-o-firma-din-constanta-in-vremuri-de-criza-31921.html). Banca Naţionala a României a anunţat câştigătorul contractului „Achiziţie pian".

Este vorba de firma constănţeană SENIA COMPANY 999 SRL. Pentru atribuirea contractului nu a fost organizată o licitaţie publică, deoarece respectivul produs poate fi furnizat doar de un anumit ofertant, din motive tehnice. Adică producătorul pianului Steinway este reprezentat în România de o singură societate comercială. Pianul de concert Steinway model D 274, a costat 565.000 de lei fără TVA (700.600 de lei cu TVA).

Ce face Banca Naţională cu pianul

Potrivit informaţiilor furnizate de BNR, pentru economica.net, pianul a fost cumpărat pentru evenimentele culturale ale BNR. Anual, banca centrală organizează concerte în cadrul „Zilelor culturale ale BNR" şi anul acesta banca va face parte şi din festivalul George Enescu. Banca Naţională a României, ca şi celelalte bănci centrale din statele membre ale Uniunii Europene, promovează cultura şi civilizaţia ţării prin diverse forme de activitate. Din punct de vedere financiar, precizăm că Banca Naţională a României nu foloseşte pentru achiziţii bani de la bugetul de stat. Mai mult, în urma tranzacţiei menţionate, statul român încasează TVA în valoare de 135.600 lei", spun reprezentanţii BNR. Pianele fabricate de Steinway & Sons, companie fondată în 1853, sunt printre cele mai apreciate din lume. Modelul D actual are 274 de centimetri lungime, 156 de centimetri lăţime şi cântăreşte 480 de kilograme şi încă se bazează, în mare măsură, pe varianta originală construită pentru prima oară la sfârşitul secolului al XIX-lea, şi este vârful de gamă al firmei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii