Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Burse de merit acordate olimpicilor internaţionali Constănţeanca Diana Catană, răsplătită de Ministerul Educaţiei

ro

22 Feb, 2013 20:00 2725 Marime text
burse_-_Liceul_Mircea_01.jpgElevii care câştigă medalia de aur la olimpiadele şcolare internaţionale vor fi premiaţi cu 750 de lei, iar cei cu medalia de argint sunt recompensaţi cu 563 lei.

Prevederile fac parte dintr-un ordin al ministrului Educaţiei Remus Pricopie, care a aprobat noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internaţional acordata elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale desfăşurate în anii 2012 şi 2013.

De asemenea, Ministerul a publicat şi premiile pe care le acordă elevilor cu distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale - desfăşurate în anul 2012. Bursele de merit olimpic internaţional se acorda elevilor care la olimpiadele şcolare internaţionale se situiază pe unul dintre primele trei locuri, indiferent de disciplina de învăţământ la care acestea au fost organizate.

Aceste burse se acorda lunar pentru o perioada de 12 luni, potrivit Legii 235/2010. Începând cu data de 1 februarie 2013, noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internaţional sunt: medalia de aur sau premiul I - 750 lei, medalia de argint sau premiul al II-lea - 563 lei şi medalia de bronz sau premiul al III-lea - 375 lei. Începând cu data de 1 iulie 2013, noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internaţional sunt: medalia de aur sau premiul I - 800 lei, medalia de argint sau premiul al II-lea - 600 lei, medalia de bronz sau premiul al III-lea - 400 lei.

Ministerul Educaţiei a publicat şi ordinul nr. 3182 din 13 februarie 2013 care prevede premiile acordate elvilor, profesorilor şi unităţilor şcolare care au primit distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale, desfăşurate în anul 2012. De asemenea, Ministerul Educaţiei a făcut publică şi lista elevilor şi a profesorilor care vor fi recompensaţi. Pe această listă, din judeţul Constanţa se regăseşte şi Diana Catană de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. Eleva a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori. Profesorii îndrumători ai Dianei Catană sunt: Ion Băraru, Liliana Timofte şi Monica Dumitru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii