Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani europeni pentru două proiecte implementate de Primăria Năvodari

ro

05 Jun, 2014 00:00 2803 Marime text
Primăria Năvodari lansează, în cursul zilei de azi, două proiecte importante pentru comunitate, intitulate „Parc de recreere în oraşul Năvodari“ şi „Îmbunătăţirea accesului între municipiul Constanța şi platforma industrială Năvodari prin lărgirea și modernizarea bulevardului Mamaia - Năvodari“. Ambele sunt derulate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului „Parc de recreere în oraşul Năvodari“ îl reprezintă, în principal, îmbunătăţirea factorilor de mediu și a calității vieții. În acest scop, vor fi reabilitate două parcuri din oraş și vor fi ridicate alte două spaţii de acest gen, la vest de bulevardul Năvodari (fost DJ 226). Efectele vizate sunt mărirea zonelor de recreere și a spațiilor de joacă pentru copii, îmbogățirea biodiversității, menținerea și îmbunătățirea calității factorilor de mediu și a sănătății populației, precum şi creșterea dinamismului economic și turistic. Valoarea totală a proiectului este de 2.646.713,10 lei, din care 2.035.024,76 de lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă. Durată de implementare a proiectului este de 17 luni.

Drumul Mamaia - Năvodari, reabilitat cu bani europeni

Contractul de finanţare a proiectului „Îmbunătăţirea accesului între municipiul Constanța şi platforma industrială Năvodari prin lărgirea și modernizarea bulevardului Mamaia - Năvodari“ a fost semnat la data 4.12.2012. Acesta reprezintă un parteneriat între Primăria Năvodari și Primăria Constanța, în calitate de beneficiar, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management, şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, ca organism intermediar. Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă îmbunătăţirea condițiilor de viață ale locuitorilor și creșterea atractivității orașului prin accesul la o infrastructură urbană de calitate. Sunt urmărite, astfel, dezvoltarea infrastructurii de transport și creșterea gradului de accesibilitate atât în interiorul, cât și în exteriorul localităților. De asemenea, va fi îmbunătăţit accesul între municipiul Constanța și platforma industrială Năvodari, prin lărgirea și modernizarea bulevardului Mamaia -Năvodari, dezvoltarea și valorificarea potențialului economic al zonei, creșterea gradului de accesibilitate al orașului Năvodari, în vederea valorificării potențialului turistic al zonei, precum și a rolului acestuia în dezvoltarea județului Constanța. Valoarea totală a proiectului este de 57.943.411,05 lei, din care 45.860.805,64 de lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă. Proiectul va fi implementat pe o durată de 24 de luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii