Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni de voluntariat Angajaţii Petromidia au colectat o tonă de deşeuri pe plaja Năvodari (galerie foto)

ro

06 Jun, 2015 00:00 4044 Marime text
Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a derulat, ieri, cu prilejul Zilei Internaţionale a Mediului, o acţiune de ecologizare a plajei situate în vecinătatea platformei industriale Petromidia şi a Taberei Năvodari.
 
Aproximativ 100 de angajaţi din diverse companii care îşi desfăşoară activitatea pe platforma industrială Petromidia (Rompetrol Rafinare, Rompetrol Quality Control, Rominserv) au participat la colectarea deşeurilor de materiale plastice, sticlă, metal, pe o suprafaţă de plajă de aproximativ 2 kilometri. „Este o responsabilitate morală atât a companiei, cât şi a angajaţilor de a proteja mediul şi de a transmite către generaţiile viitoare un mediu curat şi sănătos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică şi socială.

Acordăm o atenţie deosebită zonelor din vecinătatea platformei Petromidia, situate în apropierea Mării Negre, a lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa. Angajaţii de pe platforma Petromidia s-au implicat voluntar în acţiunea de ecologizare, astfel că peste o tonă de deşeuri au fost strânse de angajaţi din toate departamentele operaţionale ale rafinăriei“, a declarat Felicia Andrei, manager QHSE. Cu sprijinul autorităţilor publice locale, deşeurile colectate vor fi supuse selectării şi reciclării. La nivel naţional, KMG International derulează programul de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare“, prin intermediul căruia sunt sprijinite proiecte sustenabile de mediu şi sănătate. În 2014, în Năvodari şi în Constanţa au fost finanţate trei proiecte în cadrul acestui program, cu 190.000 de lei. În cei peste 35 de ani de existenţă, Petromidia a procesat peste 100 de milioane de tone de materie primă, cea mai mare cantitate de petrol prelucrată de o rafinărie românească. Compania Rompetrol Rafinare operează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, fiind şi unicul producător de polimeri din ţară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii