Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ana Maria Huzum, mamă de înger „Vrem să spunem lumii «Copilul nostru există!»“ (galerie foto)

ro

07 Apr, 2014 00:00 7828 Marime text
Ziua de Buna Vestire a anului 2012 trebuia să fie plină de bucurie sau măcar de linişte pentru familia Huzum. Aceasta s-a terminat însă cu o tragedie, în urma căreia doi soţi, Ana Maria Huzum, profesor de limba franceză în cadrul unei instituţii din Iaşi, şi soţul său, Dorin Huzum, un respectat om de afaceri din acelaşi oraş, şi-au pierdut, într-o oră, părinţii, socrii, dar şi fetiţa de numai doi ani şi opt luni, Miruna Huzum.
„Toată lumea mă întreabă de ce am ales să scriu această carte, mai ales că subiectul nu este unul care ar putea fi făcut public cu uşurinţă... Nu este o carte căreia să îi faci publicitate lăudând-o în librării, nu o poţi promova spunând «Uite o carte bună, cumpăr-o!» Totuşi... Eu zic că am scris o carte pentru trei categorii de public: pentru părinţii ca mine care, într-o zi, într-o secundă, au pierdut totul, pentru apropiaţii lor, prietenii lor, care nu ştiu ce să facă şi cum să te consoleze, cum să te ţină în braţe, ce să-ţi spună, şi pentru publicul larg care este aşa cum eram eu... cândva“. Cu aceste cuvinte şi cu lacrimi în ochi a început să vorbească despre cartea sa Ana Maria Huzum, autoarea cărţii „Jurnalul unei mame de înger“.
 
„O iubeam într-un mod disperat. Când a plecat, dragostea s-a accentuat şi mai tare“

Scriitoarea a vorbit despre regretul pe care i-l provoacă faptul că multe persoane nu apreciază ceea ce au. „Foarte mulţi oameni nu ştiu să-şi aprecieze familiile, deşi ar trebui să facă acest lucru indiferent de cum sunt acestea, oricum ar fi, e perfect. Mi-am dat seama că aveam o viaţă extraordinară aşa cum era, tocmai pentru că omuleţul ăla de doi ani şi opt luni era în viaţa noastră şi făcea ca totul să fie perfect. O iubeam într-un mod disperat. Când a plecat, dragostea s-a accentuat şi mai tare“, a declarat Ana Maria Huzum. Scriitoarea a mai adăugat faptul că „Jurnalul unei mame de inger“ nu este o carte uşoară, şi că cei care o citesc trebuie să se pregătească să plângă, dar şi să râdă, pentru că vor regăsi pasaje în care sunt povestite amintiri frumoase.
Autoarea nu doreşte să se oprească aici, ea intenţionând să mai scrie o carte pe care să o dedice doar fiicei sale. „Nu vreau să îi întinez existenţa ei atât de plăcută, de delicată, de frumoasă, cu jalea şi cu plânsul meu. De aceea, mă gândesc să mai scriu o carte pe care să i-o dedic numai ei, în care mama sa să nu plângă, ci să râdă. Vrem să spunem lumii: «Copilul nostru există!»“.
Lansarea de carte „Jurnalul unei mame de înger”, a scriitoarei Ana Maria Huzum a avut loc sâmbătă, de la ora 12.00 şi a fost găzduită de Centrul Focus Constanţa, în colaborare cu Asociaţia „Dăruieşte aripi” Constanţa şi filiala organizaţiei EMMA Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii