Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adus în Japonia de călugării budişti Gruntee Sencha, ceaiul preferat de primarul Radu Mazăre

ro

07 Mar, 2014 00:00 4232 Marime text

La şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Constanţa din data de 5 martie, edilul municipiului Constanţa a poftit la ceai. Şi nu unul autohton de muşeţel sau gălbenele, ci unul adus tocmai din Ţara Soarelui Răsare. Ceaiul i-a fost servit chiar de bodyguard-ul său.

 
Ceaiul pe care l-a sorbit pe parcursul şedinţei primarul Mazăre se numeşte Gruntee Sencha. Din informaţiile publicate pe siteurile care comercializează acest ceai aflăm că acesta a avut fani în întreaga lume de secole. Cu o aromă delicioasă, unică şi fără riscuri asupra sănătăţii, i-a permis să se facă „remarcat”. Există o mare varietate a ceaiului datorita diverselor moduri de preparare a frunzelor. Ceaiul verde Sencha are originea în Japonia. Este remarcabil faptul că 80 % din ceaiul consumat în Japonia este Ceaiul verde Sencha.
 
Cum se prepară
 
Cei care au introdus Ceaiul verde Sencha în Japonia în anul 805 sunt călugării budişti. Procesul de preparare folosit şi astăzi a fost învăţat în 1740 de un comerciant de ceaiuri. Metoda debutează cu o presare la aburi a frunzelor de ceai verde, apoi sunt rulate, dându-le forma unui ac. La sfârşit sunt uscate, aplicându-le căldură. Acum sunt gata de infuzie. Pentru o infuzie optimă, ar trebui sa se evite prepararea ceaiului într-un vas de lut. De când a fost descoperit, s-a crezut despre ceaiul verde Sencha că aduce beneficii sănătăţii. Având un amestec distinctiv de antioxidanţi şi polifenoli, se crede ca reduce semnificativ riscul bolilor şi aduce multe alte avantaje, de la proprietăţi anti-îmbătrânire la diabet, cancer şi boli ale inimii.
 
Prevenitv pentru îmbătrânire
 
Studiile efectuate s-au concentrat pe ideea ca exista posibilitatea ca ceaiul verde Sencha poate fi preventiv pentru cancer. Au existat anumite studii conflictuale, dar în general au existat rapoarte care indică faptul că acest ceai este capabil în prevenirea cancerului, scăderi ale tumorilor şi chiar în creşterea ratei de supravieţuire a celor bolnavi de cancer. Sănătatea inimii este semnificativă. Nivelul colesterolului este foarte important şi poate avea un mare impact asupra puterii şi eficacităţii sistemului cardiovascular. Pentru a păstra aceste niveluri în piept un prim pas ar fi menţinerea unui nivel scăzut al colesterolului. Ceaiul verde conţine polifenoli care par să prevină absorbţia colesterolului şi creşte nivelul HDL-ului (colesterol bun). În plus, s-a demonstrat că poate preveni şi alte boli arteriale. Ceaiul verde Sencha are efecte pozitive şi asupra obezităţii şi a diabetului. Studiile sugerează că simplul băut a câtorva ceşti de ceai zilnic poate ajuta în controlul greutăţii. Antioxidanţii găsiţi în ceaiul verde pot fi eficienţi în lupta radicalilor liberi găsiţi în corp, care încurajează îmbătrânirea. Alte beneficii includ hidratarea şi repararea pielii.
 
Cât costă ceaiul Sencha
 
Un ceai Sencha autentic poate să coste cu sutele de dolari kilogramul, preţul nu este dat doar de renumele sau, tine şi de procesul de fabricare, condiţiile în care este cules, razele soarelui, umiditatea anului în care se culege, solul şi caracteristicile sale. Preţul final pentru un sencha de calitate este în general mare, la fel cum la noi cu cât vinul este mai de calitate preţul sau creşte proporţional. Gustul pentru un ceai de calitate se cultivă în timp, de aceea de multe ori ceremonia ceaiului este asociată cu meditaţia, Zen sau alte practici meditative.
 
Ceaiul verde Sencha poate fi achiziţionat la următoarele preţuri:
 
Cutii metalice Loose Leaf - frunze de ceai aromat 50 porţii de ceai - 55.00 lei, Event Box - 48 de infuzii sub formă de piramidă – 190.00 lei, Petite Ribbon Box - 10 infuzii sub formă de piramidă - 55.00 lei, Medium Tin - 6 infuzii sub formă de piramidă - 50.00 lei, Tea Chest - 40 de infuzii sub forma de piramidă - 175.00 lei, Ribbon Box - 20 de de infuzii sub forma de piramidă - 95.00 lei, Small Tin – două două infuzii sub formă de piramidă - 20.00 lei, Essential Greens Ribbon Box - 20 de infuzii sub formă de piramidă - 95.00 lei, Essential Greens Petite Ribbon Box - 10 infuzii sub formă de piramidă - 55.00 lei, Pliculetele Single Steeps - 15 infuzii de frunze de ceai – 55 lei, World of Teas Brewing System - 10 infuzii de ceai - 95.00 lei, Essential Greens Medium Tin - 6 piramide de mătase - 50.00 lei, Essential Greens Small Tin - 2 piramide de ceai - 20.00 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii