Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Stan vrea gradina botanica la Techirghiol

ro

29 Sep, 2008 00:00 1571 Marime text
1222630771.jpg

La reuniunea de zilele trecute a reprezentantilor autoritatilor locale cuprinse in zona metropolitana a Constantei, primarul orasului Techirghiol, Adrian Stan, a venit cu propunerea infiintarii, din fondurile venite de la Uniunea Europeana, a unei gradini botanice in orasul balnear de la malul marii.

La reuniunea de joia trecuta, reprezentanti ai tuturor institutiilor deconcentrate din judet, alaturi de primarii localitatilor arondate zonei, au participat la dezbaterea publica referitoare la stabilirea liniilor directoare in vederea adoptarii strategiei de dezvoltare a Zonei Metropolitane Constanta. Au fost dezbatute o serie de proiecte menite a ridica standardul de viata al locuitorilor zonei, prin fondurile primite de la Uniunea Europeana, in valoare de 90 de milioane de euro. Pe langa lista-schita pe care primarul Constantei, Radu Mazare, a prezentat-o invitatilor, fiecare edil a avut mana libera sa propuna unul sau mai multe proiecte de care localitatea in fruntea careia se afla are nevoie. Edilul orasului Techirghiol, Adrian Stan, a venit cu propunerea infiintarii unei gradini botanice, pe malul lacului, pe un teren deschis, dar si intr-o sera. "Sunt incantat de beneficiile pe care le-ar putea crea venirea acestor fonduri, atat pentru Constanta, cat si pentru orasele adiacente. Constanta are nevoie de aceste orase mai mici pentru ca reprezinta perlele de pe coroana. Aceste sume trebuie sa fie in beneficiul metropolei", a adaugat Stan.

"Sper ca sumele de la UE sa nu fie date dupa coloratura politica"

Chiar daca este singurul oras cu primar de alta coloratura politica decat PSD-ista, edilul isi doreste ca fondurile sa fie impartite corect, nu dupa apartenente politice: "Pana la acest moment, nu am sesizat nicio discriminare in acest sens, tratativele s-au purtat in acelasi fel cu toti primarii". Cat despre proiectul pe care l-a propus la dezbaterea publica, estimat la aproximativ doua milioane de euro, primarul considera ca ar avea dubla "intrebuintare": pe de- o parte le-ar folosi studentilor de la facultatea de Biologie si pe de alta parte ar contribui mai mult la sporirea interesului turistic pentru aceasta zona. "Gestionarea tehnica a gradinii va fi realizata de studentii de la Biologie, in acest spatiu creandu-se si un centru de studii. Mai mult, mi-as dori ca intretinerea acesteia sa fie realizata de o societate, un parteneriat realizat intre Consiliul Judetean Constanta, Primaria Techirghiol si structura administrativa - Zona Metropolitana", a completat primarul. In ceea ce priveste proiectele comune tuturor localitatilor arondate zonei, prezentate la reuniune, Adrian Stan a declarat ca acestea vin la momentul oportun. "Sunt incantat de ideea realizarii transportului in comun in localitate, de propunerea care vizeaza reabilitarea zonei centrale a localitatii si a sistemului de iluminat public", a conchis primarul.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii