Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea SC Eurocom Gihan SRL a fost sistata

ro

06 Apr, 2004 00:00 1026 Marime text

Inspectorii de munca au dat amenzi de 60 de milioane de lei

Unitatea incalca legislatia muncii prin nesupravegherea medicala periodica a salariatilor, lipsa truselor de prim-ajutor, neintocmirea programului de masuri de securitate si sanatate in munca, neintocmirea registrului de evidenta a accidentelor si evenimentelor si neacordarea echipamentului individual de protectie * Pentru implementarea directivelor europene au aparut doua noi acte normative

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca Constanta au continuat si saptamana trecuta actiunile de control ce au ca scop depistarea si sanctionarea angajatorilor care utilizeaza forta de munca fara forme legale si incalca astfel legislatia muncii. In domeniul relatiilor de munca au fost verificati 37 de agenti economici, din totalul acestora zece fiind sanctionati cu avertisment. Societatea "Ionis 99" SRL a fost sanctionata contraventional cu 30 de milioane de lei pentru nedepunerea la ITM a dovezilor de plata a salariilor insotite de actele ce atesta plata lunara a datoriilor catre bugetul statului. Aceeasi sanctiune a primit-o si societatea "Al-Nicoll" SRL pentru neducerea la indeplinire la termenele stabilite a masurilor dispuse de inspectorul de munca. In domeniul securitatii si sanatatii in munca, in aceeasi perioada au fost controlati 53 de agenti economici din domeniile industrie alimentara, panificatie, constructii civile si industriale, transporturi si reparatii auto. Au fost sanctionati cu avertisment patru agenti economici si s-au stabilit masuri pentru remedierea deficientelor constatate. Astfel, SC "Mecanomark" SRL a fost sanctionata cu avertisment pentru neconcordantele din fisele de protectia muncii si pentru neintocmirea registrului unic de control. Societatile "Vany Mar" SRL si "Coliso" SRL au primit, de asemenea, avertisment pentru neintocmirea registrului de evidenta accidente si neefectuarea instructajului periodic corespunzator. Avertisment au primit si persoanele raspunzatoare de producerea accidentului de munca ce a avut loc in data de 19 februarie anul curent.

Legi noi

Implementarea directivelor europene referitoare la prescriptiile minime pentru echipamente la locul de munca si echipamente individuale de munca reprezinta o prioritate pentru inspectorii de munca. In acest sens, au aparut doua noi reglementari, respectiv HG 119 din 2004 privind stabilirea conditiilor pentru introducerea pe piata a masinilor industriale si HG 115 din 2004 privind stabilirea cerintelor esentiale de securitate ale echipamentelor individuale de protectie si a conditiilor pentru introducerea lor pe piata. Prevederile acestor acte normative se aplica echipamentelor individuale de protectie si stabilesc conditiile care reglementeaza introducerea pe piata, libera lor circulatie, precum si cerintele esentiale de securitate pe care trebuie sa le respecte pentru a asigura protectia sanatatii si securitatii utilizatorului. Toate aceste prevederi au fost urmarite in actiunile de control ale inspectorilor de munca si vor fi monitorizate si pe viitor.

Conditii improprii

Si saptamana trecuta s-a continuat verificarea unitatilor care au ca obiect de activitate colectarea deseurilor feroase si neferoase. Astfel, activitatea societatii "Eurocom Gihan" SRL a fost sistata pana la indeplinirea masurilor dispuse pentru supravegherea medicala periodica a salariatilor, dotarea cu truse de prim-ajutor, intocmirea programului de masuri de securitate si sanatate in munca, intocmirea registrului de evidenta a accidentelor si evenimentelor si acordarea echipamentului individual de protectie. Tot in aceeasi perioada a fost prelungit avizul de incadrare in conditii deosebite a anumitor locuri de munca la Opera Constanta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii