Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Abuz marcă CJC (video)

ro

24 May, 2011 02:42 3990 Marime text
palazdumbraveni2.jpg

Localnicii din comuna Dumbrăveni acuză Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Constanţa că îşi bate joc de cariera de piatră din localitate. Reprezentanii Regiei din subordinea Consiliului Judeţean plătesc primăriei o sumă derizorie pentru administrarea carierei şi, în plus, îi concediază pe localnici după bunul plac. Toate aceste probleme au fost semnalate prefectului Claudiu Iorga Palaz cu prilejul audienţelor în judeţ. Cu aceeaşi ocazie, reprezentantul guvernului în teritoriu a rezolvat şi problema sistemului de energie electrică din Independenţa.

De cum a început să discute cu localnicii din Dumbrăveni, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a fost asaltat de probleme. De departe cel mai grav aspect ridicat de oameni este cel al administrării carierei de piatră din Dumbrăveni de Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Constanţa. Oamenii au reclamat faptul că Regia subordonată Consiliului Judeţean Constanţa, plăteşte primăriei o sumă derizorie pentru administrarea carierei, dar şi că lasă fără loc de muncă zeci de oameni. Claudiu-Iorga Palaz, prefectul judeţului Constanţa: „Cea mai gravă problemă este legată de administrarea carierei de piatră... e bătaie de joc, primăriei i se dă 4 milioane de lei vechi pe trimestru....". Prefectul a explicat oamenilor şi cum anume îşi pot obţine, conform procedurilor legale, terenul de sub case, dar a promis, totodată, şi sprijin pentru captarea unui izvor către una dintre cişmelele din localitate.

În comuna Independenţa, următoarea destinaţie a prefectului Palaz, oamenilor li s-a îngrădit pur şi simplu dreptul la informaţie în ceea ce priveşte vizita reprezentantului guvernului în teritoriu. De altfel, nici primarul şi nici viceprimarul nu au participat la audienţe. Palaz: „E păcat că se încearcă să se pună o barieră între prefect şi d-voastră. Sunt apolitic, vin aici pentru d-voastră...".

Cu toate acestea, cele câteva zeci de persoane care au venit la întâlnirea cu prefectul i-au ridicat acestuia problema sistemului de alimentare cu energie electrică din comună care, din cauza unei defecţiuni, lasă străzi întregi în beznă. Pentru a rezolva nemulţumirea localnicilor, prefectul a contactat telefonic conducerea Enel Distribuţie Dobrogea care, în mai puţin de o oră, a trimis la faţa locului o echipă pentru remedierea problemei. Nu în ultimul rând, oamenii au discutat şi despre groapa de gunoi din comună, care nici până în acest moment nu a fost închisă. Noutatea audienţelor de la Dumbrăveni şi Independenţa a fost aceea că studenţii medicinişti constănţeni, dar şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică s-au alăturat demersului prefectului.

Programul de audienţe al prefectului va continua şi în perioada următoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii