Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A șaptea ediție a evenimentului „Ziua Părinților de Îngeri“ Lumânări şi baloane colorate, în memoria copilaşilor plecaţi prea devreme

ro

05 Jun, 2014 00:00 3996 Marime text
Şi în acest an, copiii plecaţi prea devreme dintre noi vor avea parte de o zi numai a lor, marcată de Organizaţia EMMA prin „Ziua Părinţilor de Îngeri“, singurul eveniment de acest gen din România şi cel mai mare din lume. Aflat la a şaptea ediţie, evenimentul se va desfăşura simultan în cel puţin zece oraşe din ţară, precum şi în străinătate (Anglia, Franţa şi Germania), duminică, 8 iunie, începând cu 17.30. Atunci, părinţii, apropiaţii acestora şi susţinătorii EMMA vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa, simultan, în toate oraşele, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

Dacă vă numărați printre părinții care au pierdut un copil, dacă sunteți soră, frate sau bunic de înger, dacă aveți prieteni care au trecut prin așa ceva sau, pur și simplu, dacă vreţi să onoraţi memoria celor plecați prea curând de lângă noi, sunteţi așteptați duminică, 8 iunie, de la 17.30, să înalțați baloane colorate. În Constanța, acțiunea se va desfășura în Parcul Tăbăcărie, în spatele City Park Mall. „Credem că această schimbare marchează o nouă etapă în evoluţia Organizaţiei EMMA. Este timpul să devenim mai vizibili în ochii opiniei publice. Încet-încet, lumea începe să înţeleagă rolul şi misiunea noastră, să privească prin alţi ochi părinţii de îngeri. Alegând un loc deschis publicului larg, am dorit să oferim tuturor posibilitatea de a fi mai aproape de noi. Ca în fiecare an, încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte mai ales pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască“, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizaţiei EMMA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii