Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:02 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

77,5 milioane de dolari pentru revizia generală Rafinăria Petromidia şi-a reluat activitatea de producţie

ro

27 Nov, 2015 00:00 1957 Marime text
Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a reluat activitatea de producţie a rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie, după finalizarea în condiţii de siguranţă a reviziei generale programate, conform legislaţiei în vigoare.
 

„Activitatea de producţie a rafinăriei Petromidia se desfăşoară în flux normal, cantitatea de materie primă procesată zilnic fiind de 14.000 de tone. Estimăm că rafinăria va prelucra o cantitate totală de materii prime de aproape 5 milioane de tone la finalul anului 2015, deşi activitatea de producţie a fost suspendată pentru mai mult de o lună, perioadă necesară reviziei generale. După finalizarea lucrărilor din cadrul acestei revizii, echipamentele funcţionează cu un grad ridicat de siguranţă, la un cost scăzut de mentenanţă, având o disponibilitate mecanică de 96,5%“, a declarat Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare.
 
În prima jumătate a anului 2015, cantitatea de materii prime procesate la Petromidia a fost mai mare cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut şi a atins nivelul de 2,6 milioane de tone. Rafinăria a procesat în 2014 o cantitate-record de 5,05 milioane de tone de materii prime, fără opriri programate sau accidentale. Lucrările reviziei generale programate, care se desfăşoară o dată la cinci ani, conform legislaţiei în vigoare pentru funcţionarea unei rafinării, au fost realizate şi coordonate de compania Rominserv, contractorul general al KMG International, dar şi de alte 44 de firme, fiind implicaţi aproape 4.000 de angajaţi.
 
Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor şi atingerea obiectivului zero accidente, companiile de pe platforma Petromidia au luat măsuri suplimentare de protecţie a muncii şi instruire a tuturor subcontractorilor care şi-au desfăşurat activitatea pe platforma Petromidia în această perioadă.
 
Investiţia necesară pentru revizia programată s-a ridicat la 77,5 milioane de dolari, iar lucrările au vizat, de asemenea, mentenanţa corectivă şi preventivă completă a echipamentelor şi inspecţia tehnică a utilajelor, necesară pentru menţinerea funcţionării rafinăriei la capacitatea ei nominală.
 
Rafinăria Petromidia este cea mai mare unitate de profil din ţară, iar performanţele au fost realizate în urma investiţiilor susţinute de KMG International şi unicul său acţionar, compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan, KazMunayGas, pentru creşterea capacităţii de prelucrare la peste 5 milioane de tone anual, precum şi pentru modernizarea instalaţiilor industriale şi menţinerea funcţionării rafinăriei în condiţii optime.

Ti-a placut articolul?

Comentarii