Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

13 elevi de la Şcoala Jean Bart, câştigători ai competiţiei „În căutarea lui Andrei

ro

15 Dec, 2012 01:44 3161 Marime text
petrom_-_scoala_18_Jean_Bart1.jpg„În căutarea lui Andrei" este un proiect de responsabilitate socială al Petrom, desfăşurat în perioada 29 octombrie - 18 noiembrie. Scopul lui a fost de a responsabiliza şi a sensibiliza elevii din şcolile de stat şi private din România cu privire la problemele comunităţii din care fac parte

şi de a-i implica în rezolvarea lor. Participanţii au transpus într-un material video de maximum 3 minute ideea lor de transforma comunitatea într-un loc mai bun, abordând una din cele trei teme ale concursului: Mediu, Educaţie şi Cultură şi Implicare în comunitate. Competiţia s-a adresat elevilor şi profesorilor din şcolile generale din România, de stat şi private. Partenerul acestui proiect este Ministerul Educaţiei. Câştigătorii au fost aleşi din 200 de echipe înscrise în competiţie, reprezentând peste 3.000 de elevi şi profesori din şcolile generale din România. Valoarea totală a premiilor este de 23.000 de euro, constând în laptopuri pentru profesorii echipelor coordonatoare şi biciclete, role, PSP-uri şi mp3 playere pentru elevi. „Vreau să le mulţumesc tuturor elevilor şi profesorilor coordonatori pentru implicare şi interesul arătat faţă de acest concurs. Mă bucur că am găsit atât de mulţi Andrei în toate şcolile generale din România care ne-au convins că sunt dornici de a îmbunătăţi comunitatea lor. Ei ne motivează să investim în proiecte de educaţie non-formală, pentru că îi ajută să-şi seteze o

serie de valori, pe care apoi le împărtăşesc cu cei din jurul lor", a declarat Mona Nicolici, Head of Community Relations & Social Affairs, Petrom. Juriul de specialitate compus din Mona Nicolici (Head of Community Relations & Social Affairs, Petrom), Alexandru Tunaru (blogger), Oana Sandu (editor Decât o revistă), Răzvan Crişan (preşedinte şi fondator ORICUM), Răzvan Baciu (video blogger) şi Ana Hiper Hiper Hidraulica (profesor trăznit Fun Science) a desemnat 6 proiecte câştigătoare, câte trei pentru fiecare ciclu de învăţământ din Şcolile generale: primar şi gimnazial.

Echipa „Împreună mereu" din Şcoala Gimnazială nr.18

din Constanţa s-a bucurat de cea mai mare popularitate, la categoria V-VIII. Proiectul „Să învăţăm să ne jucăm" se axează pe dezvoltarea educaţiei. Andreii care au uploadat acest film vor primi MP3 playere din partea Petrom.

Premiile de care câştigătorii se vor bucura sunt : biciclete, role, PSP-uri iar profesorii coordonatori vor primi din partea Petrom câte un laptop.

Din echipa Şcolii 18 fac parte: Vlad Puflea, Dorina Ionescu, Eliza Tudoroiu, Andrei Giurgea, Daniela Borindel, Robert Guriţă, Bianca Şeitan, GeorgeTănăsucă, Geanan Suzgun, Alina Mirea, Claudia Cruceru, Nicoleta Cârstocea şi Diana Manea.

Vezi proiectul: http://www.incautarealuiandrei.ro/sa-invatam-sa-ne-jucam

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii