Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Găzduire web gratis vs. plan de hosting plătit

ro

03 Oct, 2019 17:39 2527 Marime text


Ai un blog, un website de prezentare a firmei tale sau o revistă online pe care o dezvolți cu multă pasiune? Dacă ești la început de drum în lumea online, ai spirit antreprenorial, însă nu ai un capital prea însemnat pe care să îl poți investi de la start, cel mai probabil cauți cele mai ieftine resurse și acorzi mare atenție celor gratuite pe care le oferă internetul. Dacă vrei să faci lucrurile în mod profesionist, ai nevoie de un domeniu web plătit și nu de un subdomeniu gratuit.


Multe alte resurse le vei găsi fără costuri, până și partea de construcție website, dacă vei folosi Wordpress sau alte platforme prietenoase de editare și mai ales dacă ai ceva cunoștințe în partea de programare sau / și design. Multe elemente poți obține gratis pe internet, însă în cele mai multe cazuri este vorba de un compromis, la fel ca și la serviciile de email gen yahoo sau gmail, unde trebuie să accepți și reclamele afișate.


Cum faci cu partea de hosting? La o simplă căutare pe internet, vei observa că există firme care oferă găzduire web gratuită pentru website-ul tău, cu promisiunea că acest serviciu va rămâne fără costuri pe termen lung. Analizând pachetul propus, ai unele limitări destul de mari, iar uptime-ul îți este garantat la 99%. Pare mult? Acel 1% este prea mult pentru o afacere de succes pe internet și, în plus, trebuie să conștientizezi două aspecte: în primul rând, primind servicii gratuite, nu poți să reclami nerespectarea promisiunii; în al doilea rând, evident că serviciile oferite nu pot fi la calitate premium, resursele fiind alocate pentru foarte multe conturi împreună. Astfel de firme oferă în paralel și servicii contra cost și evident că ideea este ca la un moment dat să treci la varianta plătită, care va funcționa mult mai bine. În tot acest timp însă, ai putea rata unele oportunități pentru afacerea ta, ai putea pierde cititori, clienți...


Tot căutând online, vei observa că există și firme de hosting cu o foarte bună reputație, care oferă pachete entry level de găzduire web la costuri nesemnificative. Spre exemplu, o firmă românească consacrată internațional, thc.ro, propune cel mai ieftin pachet de gazduire web la doar 0,95 euro / lună. Datele tehnice arată foarte bine: găzduire SSD, 2 GB spațiu, certificat SSL gratuit, 5 conturi de email, un domeniu web găzduit, website builder inclus, cPanel cu Softaculous, protecție DDoS și multe altele. Unele resurse sunt nelimitate: conturi FTP, lățime de bandă, baze de date MySQL, subdomenii. Să nu uităm de back-up-uri zilnice și instrumente SEO gratuite.


Dincolo de toate cele de mai sus, pachetul din exemplul oferit garantează un uptime de 99,99%, adică extrem de apropiat de perfecțiune. Și încă o resursă inclusă, extrem de valoroasă: suport oferit clienților 24 / 7, adică asistență reală non stop prin live chat. Ai astfel un partener de încredere pe partea de hosting la un preț nesemnificativ. Ținând cont de toate acestea, pentru mai puțin de 1 euro pe lună, nici nu merită să iei în calcul varianta free. În loc să optezi pentru un serviciu fără pretenții, pe care îl primești gratuit așa cum poate să ți-l ofere providerul la momentul respectiv, alege un pachet ieftin, dar oferit de o companie de hosting cu experiență și cu o imagine foarte bună pe piața locală. Vei avea astfel suportul perfect pentru ca proiectul tău online să se poată dezvolta așa cum îți dorești.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii