Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:32 21 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Importanta unui serviciu de gazduire email pentru afacerea dvs.

ro

18 Jan, 2021 16:49 809 Marime text

 
 
 
 
Un serviciu de gazduire email poate contribui la succesul unei afaceri mici  din start si va poate proteja impotriva posibilelor esecuri sau probleme de  comunicare cu clientii sau furnizorii.
 

Care este diferenta dintre Internet, domeniu web si gazduire email?

 

Gazduire email

Un serviciu de gazduire email este un serviciu dedicat corespondentei dvs. online, pentru gestionarea emailurilor pe care le primiti sau trimiteti. In functie de serviciul contractat, acesta poate oferi instrumente diverse care sa completeze serviciul email - chat, calendare, filtrare premium a SPAM-ului, video conferinte, etc.

Gazduire web

Cu un serviciu de gazduire web obtineti resurse precum  spatiul de stocare pe un server, memoria necesara pentru gazduirea si functionarea site-ului dvs. web. In termeni simpli, gazduirea web va permite sa creati si sa stocati continutul site-ului dvs. pe serverele unei gazde web, astfel incat sa poata fi accesat online folosind un browser.

Inregistrare domeniu web

Registratorii de domenii faciliteaza rezervarea numelor de domenii. Numele de domenii sunt unice deoarece la fel ca o adresa de domiciliu, adresa URL directioneaza utilizatorii de Internet catre site-ul dvs. web.
Inregistrarea unui nume de domeniu nu face ca site-ul dvs. sa apara automat online fiind necesar si un serviciu de gazduire web. In mod frecvent furnizorii de gazduire ofera pachete care includ inregistrari de domenii, gazduire web si email hosting.
 

De ce afacerea dvs. are nevoie de un serviciu de gazduire email?

 

Control

Serviciul de gazduire email va ofera un control extins asupra corespondentei dvs. Alegand un serviciu de gazduire business email premium veti avea acces la instrumente specializate pentru o comunicare extinsa si o optimizare a activitatii - calendare si agende private sau shared, video conferinte sau  arhivarea corespondentei.

Creaza o imagine profesionista

O adresa de email personalizata va crea o imagine  profesionista a afacerii dvs. in fata clientilor. Detinerea unui domeniu pentru afacerea dvs. este un semnal minim de seriozitate si implicare in dezvoltarea unei afaceri legitime.

Securitate a datelor si asistenta

Majoritatea companiilor de astazi utilizeaza emailul ca mijloc principal de comunicare. Mesajele pot include informatii sensibile si importante, cum ar fi informatii despre clienti, contracte sau date de facturare. Prin utilizarea unui serviciu de email hosting specializat puteti lua masuri pentru a proteja mesajele trimise si primite pe platforma dvs. sau pentru a reduce problemele legate de livrarea emailurilor, prezenta in blacklisturi, etc.
 

Care sunt criteriile de apreciere a unui serviciu de calitate pentru gazduirea emailurilor?

 

Blacklist-free

Prezenta adresei IP a serverului dvs. de email pe un blacklist este o modalitate sigura de a bloca activitatea dvs. de online. Este o problema majora deoarece odata ce adresa dvs. IP va fi introdusa intr-un blacklist, va fi nevoie de mult efort si timp pentru a reveni la normal.

Securizare

Clientii dvs.  trebuie sa poata avea incredere in compania dvs. pentru protejarea informatiilor pe care vi le incredinteaza. Acestea sunt adesea confidentiale si personale, cum ar fi adresele de email, adresele de domiciliu si chiar date financiare si este important ca gazda de email pe care o alegeti sa ofere securitate de top. La un serviciu de gazduire email cautati caracteristici integrate de email, cum ar fi solutii anti-spam, securitate a datelor, anti-malware, etc.

POP, IMAP si Webmail

Inainte de a alege un furnizor de gazduire email asigurati-va ca veti avea acces la IMAP, POP SI Webmail. IMAP si POP sunt doua metode pentru a accesa e-mailul insa IMAP este metoda recomandata atunci cand aveti nevoie pentru a verifica e-mailurile de pe mai multe dispozitive diferite, cum ar fi un telefon, tableta sau laptop. POP este un protocol pentru descarcarea emailurilor in computerul dvs. Webmail-ul este o interfata web care va permite sa accesati emailurile dintr-un browser, fara a fi nevoie sa le descarcati pe un device local.
 

Gazduire email gratuita vs. gazduire email platita

 

- Servicii gratuite de gazduire web email

Aceste tipuri de servicii de gazduire web pentru email va permit sa primiti, sa trimiteti si sa gestionati mesaje de email prin intermediul clientului de email (IMAP, webmail, POP). Exemple de astfel de conturi sunt Yahoo! Mail si Gmail.

Avantaje:

 • Nu implica costuri
 • Nu este necesar niciun contract sau angajament

Dezavantaje:

 • Numele adreselor nu sunt personalizate
 • Permit afisarea de reclame si bannere publicitare off/on page
 • Nu creaza o imagine profesionista
 • Asistenta limitata/inexistenta pentru clienti
 • Uneori prezinta probleme de securitate

 

- Servicii platite de gazduire web email

 
Daca afacerea dvs. foloseste emailul in mod frecvent un serviciu platit de gazduire a emailurilor este o alegere potrivita. Pentru a beneficia de un serviciu de calitate ar trebui sa includa cel putin urmatoarele caracteristici:
 • Acces IMAP / POP3
 • Optiunea de configurare a adreselor de e-mail personalizate pentru domeniu - care va va ajuta sa va dezvoltati marca de afaceri online
 • Spatiu mare de stocare
 • Utilizarea raspunsurilor automate (autorespondere), aliasurilor si forwarder-elor
 • Filtre anti-spam si antivirus excelente
 • Whitelists /blacklists pentru a permite sau bloca anumiti expeditori
 • Masuri de securitate adecvate pentru e-mail - serviciul de gazduire e-mail ar trebui sa fie la curent cu amenintarile actuale de securitate
 • Scheme de autentificare prin e-mail - redirectionare, replicare si filtrare
 • Instrumente de colaborare
 • Taxe echitabile
 • Sincronizarea e-mailurilor pe mai multe dispozitive - smartphone, email client preferat si webmail.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii