Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strugurii ajută la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea infarctului

ro

11 Mar, 2020 00:00 1248 Marime text

Pe lângă faptul că sunt gustoși, strugurii au proprietăți care ajută la scăderea tensiunii arteriale și care previn infarctul, scrie antena3.ro.


Descoperirea a fost realizată de cercetătorii americani care susțin că o substanță aflată în struguri ajută la îmbunătățirea funcțiilor cardiovasculare.
Mitchell Seymour, cercetător al Univesității din Michigan, a făcut această descoperire cu ajutorul unor șoareci de laborator.


O parte dintre aceștia au fost hrăniți cu prafuri provenite de la struguri deshidratați și altor șoareci li s-a administrat, pe lângă praful din struguri, și o mâncare sărată.


După 18 săptămâni, șoarecii a căror dietă era compusă integral din praful de struguri aveau tensiunea mult mai mică decât ceilalți.


În plus, inima acestora era mult mai sănătoasă.

Doctorul Seven Bolling de la Universitatea din Michigan a declarat: Tensiunea scăzută a șoarecilor care au fost hrăniți cu prafuri din struguri a fost determinată exclusiv de dieta lor. Acesta a mai adăugat că, precum roșiile și ceaiul verde, strugurii conțin o substanță care ajută la scăderea tensiunii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii