Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul de cazuri de rujeolă, în scădere la Constanța

ro

21 Jul, 2018 00:00 1674 Marime text
Cazurile de rujeolă au început, de câteva săptămâni, să scadă intensiv. Se înjumătățesc, practic, de la o săptămână la alta, după cum a precizat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în vizita de lucru de vineri, 20 iulie, efectuată la Constanța. Mai precis, potrivit acesteia, au fost înregistrate 57 de cazuri noi în această săptămână, față de peste 100 de săptămâna trecută și peste 200 în urmă cu două săptămâni.
 
Rata de vaccinare a crescut considerabil, ajungând foarte aproape de nivelul maxim, ținând cont că Legea Vaccinării este blocată în Parlament. Campania „Pro Vaccinare”, inițiată de minister, a făcut ca promovarea față în față a beneficiilor vaccinării să ajungă mai ușor la cei care trăiesc în medii sărăcăcioase.
 
„Numărul cazurilor de vaccinare este în scădere, rata de vaccinare la ROR s-a comunicat că este de 92%. Există județe cu mult mai multe probleme decât Constanța privind vaccinarea. Rata de vaccinare a crescut cu 10%, cifră dată de UNICEF. Constanța nu are probleme cu vaccinarea. Legea vaccinării este foarte importantă. Ne asigură credibilitate și multe alte lucruri, dar există anumite zone unde aceasta nu funcționează. În ceea ce privește numărul îmbolnăvirilor de rujeolă, acesta a fost, săptămâna trecută, destul de mare. 209 cazuri au fost înregistrate în urmă cu două săptămâni, 150 săptămâna trecută și 57 au fost în această săptămână“, a spus Sorina Pintea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii