Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:51 24 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Italia, noul focar al infecţiilor cu COVID-19 din Europa. Zone de evitat. Ce recomandă specialiştii

ro

25 Feb, 2020 00:00 496 Marime text

Situaţia gravă din ultima perioadă privind răspândirea virusului COVID-19 în Italia a pus în alertă şi autorităţile din România, dat fiind faptul că mulţi români sunt la muncă în ţara afectată.


Conform unui document elaborat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, iată lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă a COVID-19:
  • China continentală
  • Provincia Lombardia
  • Regiunea Veneto
    • Localităţi din Lombaria şi Veneto: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d`Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fioarano
    • Localitate din Regiunea Piemonte - Cumiana.


Persoanele care vin din China continentală sau dintr-una din cele 12 localităţi din Italia intră în carantină timp de 14 zile, în spaţii special destinate în acest scop, imediat după revenirea în România. Persoanele din alte localităţi din Provincia Lombardia şi Regiunea Veneto intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.


Purtarea măştii este una dintre măsurile de prevenire şi limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus. Cu toate acestea, simpla utilizare a unei măşti nu este suficientă pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie şi ar trebui adoptate şi alte măsuri la fel de relevante. Folosirea măştii trebuie combinată cu igiena adecvată a mâinilor şi cu alte măsuri de prevenire şi control al transmiterii noului coronavirus de la om la om.


Purtarea măştii, atunci când nu este indicată, poate provoca costuri inutile, încărcarea achiziţiilor şi poate crea un fals sentiment de securitate care poate duce la neglijarea altor măsuri esenţiale, cum ar fi practicile de igienă a mâinilor. Mai mult decât atât, utilizarea incorectă a unei măşti poate afecta eficacitatea acesteia în reducerea riscului de transmitere.


În intervalul 31 decembrie 2019 - 23 februarie 2020 au fost raportate 79.359 de cazuri infectate cu noul coronavirus (SARS CoV-2), în concordanţă cu definiţia de caz aplicată de ţările afectate, din care 2.619 au decedat. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii