Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, pe locul 2 la nivel naţional în ceea ce privește incidenţa cazurilor de gripă înregistrate

ro

07 Jan, 2019 00:00 2259 Marime text
Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, a raportat la data de 4 ianuarie cea mai recentă statistică a evoluţiei infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a infecţiilor respiratorii acute în sezonul 2018-2019. Din nefericire, judeţul Constanţa se află pe locul secund, după Bucureşti, la numărul de cazuri de gripă confirmate.
 
Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată săptămâna precedentă şi s-a încadrat în intervalul aşteptat. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrându-se focare locale în judeţul Braşov, municipiul Bucureşti şi cazuri sporadice în unele judeţe.
 
La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 39.978, cu 15,4% mai mic comparativ cu cel din sezonul trecut şi cu 32% mai puţin comparativ cu cel din săptămâna trecută.
 
703 cazuri de gripă clinică au fost înregistrate în intervalul 24-30 decembrie 2018. Doar două cazuri de infecţii respiratorii acute au fost înregistrate, numărul fiind în scădere. De asemenea, a fost comunicat primul deces la caz confirmat cu virus gripal, de tip A, subtib H3 la un bărbat de 53 de ani, din judeţul Galaţi, acesta având condiţii medicale preexistente şi fiind nevaccinat.
 
De la începutul sezonului au fost confirmate 67 de cazuri de gripă. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Bucureşti - 9 de tip AH1, 8 de tip AH3, 23 de cazuri de gripă A nesubtipate sau în curs de subtipare. Constanţa se află pe cel de-al doilea loc, cu trei cazuri de gripă AH3, 11 cazuri de gripă A nesubtipate sau în curs de subtipare şi un caz de gripă B. Urmează judeţele Braşov, Alba, Argeş, Galaţi şi Iaşi - sub 10 cazuri înregistrate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii