Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Mituri și legende alimentare. „Precum sarea în bucate“

ro

08 Jul, 2021 00:00 1226 Marime text
  • „Precum sarea în bucate“ este celebra poveste a copilăriei, în care este subliniată importanța și valoarea sării în alimentație.

Am aflat prin proprie experiență că sarea este o toxină și un drog în același timp. De același calibru ca și zahărul – de care am scris atât de mult, până acum.
Oamenii au senzația că nu se poate fără sare, iar medicina întreține această iluzie. Foarte convenabilă pentru medicină, de altfel, întrucât furnizează clientelă permanentă pentru spitale și farmacii – în mod continuu.

Sarea ucide lent – indiferent de cantitatea folosită.

Mâncarea gătită cere sare, pentru că procesul de gătire distruge toate sărurile naturale prezente în legume. De aceea, corpul cere gustul sărat – pentru că orice aliment gătit, îl pierde. Sarea a apărut odată cu mâncarea gătită – și împreună, contribuie la degradarea organismelor fizice, masă după masă.

Când te dezobișnuiești de sare și o consumi ocazional, efectul este tip intoxicație asupra corpului – de parcă ai introdus o neurotoxină – dureri musculare, parestezii, amorțeli, slăbiciune etc.

A fost o uimire pentru mine să constat că există sare și în prăjituri, și în formulele de lapte praf pentru sugari! Să nu mai vorbesc despre toate conservele și toate produsele de patiserie. Sarea produce o intoxicație lentă la toți oamenii.


Sursă text: www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii