Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Mituri alimentare. „Fructele îngrașă“

ro

05 Jul, 2021 00:00 1108 Marime text
  • Am auzit enorm de multe povești despre fructe.

„Fructele îngrașă. Prea multe fructe dăunează. Fructele sunt prea bogate în potasiu. Fructele sunt bune doar ca desert. Un fruct pe zi este suficient.“

Când am fost pe dieta macrobiotică, care interzice consumul de fructe – a fost cel mai frustrant – și am încălcat adesea această dietă, pentru că întotdeauna mi-au plăcut fructele, am consumat fructe și corpul meu simțea nevoia de fructe.
Când am citit despre dieta de detoxifiere doar cu fructe a dr. Morse m-am gândit că este cea mai plăcută dietă cu putință, dar am fost îngrijorată, din cauza tuturor celorlalte informații pe care le aveam despre fructe.

M-am decis totuși să încerc, pas cu pas, să văd cum este și despre ce este vorba. Studiind în același timp argumentația teoretică a dr. Morse cu privire la fructe.

Am descoperit că nu știam mai nimic despre fructe și efectele lor asupra corpului. Că există fructe mai alcaline (fructele dulci – gustul dulce este gustul alcalin – precum strugurii, pepenii, perele dulci, bananele, cireșele și orice alte fructe dulci), fructe semi-acide (merele, piersicile, caisele, portocalele dulci, pomelo) și fructe acide (lamâi, ananas, căpșuni, kiwi) – fiecare cu efectele lor. Fructele se pot combina – în salate de fructe, în smoothie-uri (la blender) și în sucuri. Și consumul lor îți dă o stare de bine în întregul corp, mult diferită de cea după consumul de ciocolată sau înghețată. În același timp, au un efect răcoritor asupra corpului, și dacă ai deja probleme cu termoreglarea – te vei trezi foarte friguros în timpul consumului de fructe! Dar sunt multe soluții din plante pentru echilibrarea circulației.

Se poate trăi doar cu fructe zile și luni întregi. Singura problemă este toxicitatea uriașă a corpului nostru – acumulată în zeci de ani de abuzuri alimentare făcute inconștient, fără voia și știința noastră. Iar fructele curăță aceste depozite imense de toxine, le determină eliminarea la exterior, producând simptome neplăcute (erupții pe piele, simptome tip rinită alergică, bronșită, diaree sau crampe abdominale, simptome tip infecții urinare, etc). Pentru atenuarea acestor stări este nevoie să introduci mese din legume.

Sursă text: www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii