Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:34 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Linia de mijloc în dietă și detoxifiere

ro

25 Aug, 2021 00:00 324 Marime text
  • Vine un moment în viața fiecăruia dintre noi când deschidem ochii și începem să înțelegem ceea ce ni se întâmplă și percepem fragmente de adevăr, ascunse printre bucăți întregi de legende și mituri.

O criză personală, o problemă serioasă de sănătate sau alte tulburări ale rutinei vieții ne silesc să ne uităm la lume în mod diferit. Și să o înțelegem altfel decât ni se tot spune.

Personal, am început demersul pentru vindecarea și detoxifierea corpului prin dietă și produse naturale aflând direct și prin intermediul pacienților mei – despre ce se întâmplă cu organismul nostru și despre abuzurile la care îl supunem, inconștient și continuu, întreaga viață.

De multe ori, poziția mea de terapeut a fost vehementă, uneori chiar exagerată. Noroc de cei din jurul meu, de pacienți și de cei apropiați, că-mi atrag atenția asupra pericolelor pozițiilor extreme și-mi reamintesc despre virtuțile răbdării și așteptării momentului potrivit.

Dacă un teren agricol a fost poluat ani de zile cu substanțe chimice, are nevoie de minim 7-10 ani să fie lăsat în pace, pentru a-și reface echilibrul perturbat. Condiția esențială este să nu-i mai adaugi substanțe chimice și să permiți Naturii să-și deruleze procesele proprii de vindecare.

La fel, în corpul nostru, există mecanisme proprii de refacere și regenerare, Creatorul înzestrându-ne cu o minunăție de mașină biologică dotată cu tot ce are nevoie. Dacă nu o mai poluăm cu substanțe chimice și-i permitem să-și desfășoare în bune condiții activitatea, se auto-echilibrează. Dieta preponderent cu fructe și legume crude, despre care vom discuta repetat în acest an – pune organismul în cele mai bune condiții pentru vindecare și regenerare.

Dar acest lucru NU se întâmplă peste noapte.
Toți cei care au dorit trecerea la dietă rapid, în mod exclusiv, tăind dintr-o dată totul din vechile obiceiuri – oricât de nesănătoase sunt acestea – au suferit reacții intense tip respingere – atât din partea corpului (obișnuit într-un anumit fel), cât mai ales a minții și emoțiilor (obiceiurile vechi nu dispar peste noapte!).

Știu că dorim să ne vindecăm instant – dar am aflat că în domeniul corpului nu funționează legile comerciale omenești – Acum! În clipa aceasta!
Societatea modernă ne-a obișnuit cu ideea de -iei o pilulă pentru orice și va trece!

Iar acest mit – al pastilei care vindecă boala – costă oamenii starea de sănătate precară în care se află, în prezent, majoritatea.

Medicina naturală și dieta cât mai apropiată de Natură, cu fructe și legume crude reprezintă soluția pentru refacerea și regenerarea corpului omenesc – dar este o soluție care necesită timp, implică asumarea responsabilității pentru propria alimentație și un stil de viață sănătos – și respectă legile biologice ale schimbărilor gradate și treptate.

Este foarte important să vă ascultați mereu organismul. Acesta vă spune de fiecare dată când ați exagerat cu ceva, sau când nu mai vrea ceva. Sau vă va cere insistent altceva.

Dacă apare pofta pentru ceva din Natură (un anume fruct sau o anume legumă ori altceva natural) veți știi că organismul are nevoie de acel ceva.
Dacă apare pofta pentru ceva artificial tip stimulent – precum ciocolată, dulciuri, patiserie, ronțăieli, țigări, cafea, ceai negru sau verde, alimente prăjite sau tip fast-food, sucuri acidulate sau altele – veți știi că este o reacție atât a minții (care s-a obișnuit cu o anume stare de confort indusă de consumul de o viață de excitante) cât și a corpului (suprarenalele multor oameni sunt atât de slăbite, atât de nefuncționale, încât numai anumiți stimulenți îi mai țin pe oameni în picioare).

Dacă o persoană oprește brusc consumul tuturor stimulenților – efectiv va cădea din picioare – de slăbiciune. Persoanele care au încercat acest tip de tranziție tip tot sau nimic înțeleg despre ce vorbesc!

Da, este adevărat că dieta fără foc, cu fructe și legume proaspete și crude – este mult mai sănătoasă decât cea formată din alimente gătite, prelucrate termic, omorâte prin foc. Dar trecerea de la dieta obișnuită la cea sănătoasă se poate face doar foarte lent, treptat – pas cu pas, zi după zi, în ritmul anotimpurilor și produselor disponibile pe piață și într-o perioadă de 1-2-3 ani de zile. Pare mult timp, dar gândiți-vă că vindecarea înseamnă Schimbarea completă a stilului de viață, inclusiv a regimului alimentar.
Orice schimbare bruscă naște rezistență mare. Din partea tuturor.

Când persoana se confruntă cu o problemă de sănătate serioasă (tip cancer, afecțiuni auto-imună sau neurologică) și este nevoită să schimbe brusc dieta – există varianta ”ritmicității” dietei – care ajută la mai buna toleranță a schimbării. Astfel, se poate ține o dietă 6 zile pe săptămână, cu ziua a 7-a liberă – zi în care persoana poate mânca orice dorește. Sau ritmul de 5 cu 2 (5 zile dietă, cu 2 zile libere). Sau orice alt ritm simte persoana că poate urma. Important este să se simtă confortabil cu ritmicitatea și zilele de dietă să fie mult mai numeroase decât cele libere.
În articolele de pe site veți găsi multe informații despre alimentele care crează acidoză și despre modul în care această acidoză afectează organismul nostru.
De asemenea, vor exista informații despre alimentele alcalinizante – cele care ajută organismul să se vindece, să funcționeze mai bine.
Intr-o dietă de detoxifiere, este important ca minim 70-80% să fie alimente care alcalinizează. Pot exista zile cu 100% alimente alcalinizante și zile cu mai puțin.

În procesul de dietă și detoxifiere, linia de mijloc – găsirea variantei medii cea mai convenabilă pentru persoana în cauză – este scopul principal.
Fiecare își poate ajusta și adapta dieta la posibilitățile corpului fizic și ale condițiilor sociale.
Important este să păstreze liniile generale:
 ALCALINIZAREA corpului preponderentă
CONTINUAREA dietei suficient de mult timp.

Chiar dacă vă mai abateți de la dietă, chiar dacă obișnuințele își cer tributul – mai ales în zilele cu oboseală și suprasolicitare, la întâlnirile familiale sau sociale sau în alte împrejurări – întoarceți-vă iar și iar la dietă.
Mergeți înainte.
Nu contează de câte ori dați pe lângă.

Inițiați și continuați procesul de vindecare.
Aveți răbdare ca organismul dv să-și recapete buna funcționare a mecanismelor naturale de vindecare și regenerare. Pe care le are, din plin!
Orice se vindecă!
Nu există afecțiune a corpului nostru pe care acesta să nu știe să o echilibreze.
Este important doar să-l ajutăm să-și amintească.
Să-l punem în cele mai bune condiții de funcționare.

Mașina dv ajunge periodic la revizie. De asemenea, aveți grijă de calitatea combustibilului pe care îl puneți în rezervorul ei.
Aveți măcar atâta grijă și de corpul dv fizic.
Este cea mai de preț mașină pe care o aveți pe Pământ.
Încercați să nu faceți excese (de câte ori este posibil) și indiferent de incidente sau accidente – continuați detoxifierea și dieta.

Spor la treabă!

Sursă text: centrulnatura.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii