Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Alimente nocive pentru sănătate

ro

29 Jun, 2021 00:00 1427 Marime text
  • De peste un an de zile scriu articole și cărți pe tema alimentelor cele mai nocive pentru ființa umană. Studiile mele de nutriție din ultimii 7 ani și experiența mea personală de peste 20 de ani cu diferite diete și combinații m-au dus la niște concluzii care au fost surprinzătoare și pentru mine personal.

Cele mai dăunătoare alimente pentru majoritatea oamenilor sunt trei categorii, pe care le-am denumit „otrăvile albe”:

1. Lactatele – cu toate derivatele sale

Nu există nici o specie în natură „lactariană” – adică nici un alt animal/mamifer nu mai consumă lapte dincolo de perioada copilăriei. Omul a rămas un „papă-lapte” veșnic, păcălind organismul să accepte un alimente greu de tolerat, precum laptele – prin preparări și para-preparări – cu apariția de zeci și sute de produse lactate – de la cașcaval, la brânza topită sau diferitele iaurturi ori kefir-uri.

Toate nu sunt decât produse greu digerabile, greu asimilabile, producătoare de mucus, producătoare de constipație și alergii, produse care îngrașă, blochează funcția tiroidei și funcționarea normală a atenției și memoriei. Toate au efect sedativ, de îngreunare a funcțiilor mentale și de „încețoșare” mentală. De ce ni se spune că au calciu și ne sunt date spre consum? Pentru că întregi industrii alimentare depind de cumpărătorii și consumatorii de lactate. Nu ne interesează sănătatea dumneavoastră – ne interesează numai și numai banii dumneavoastră!


2. Zahărul și toate produsele din zahăr

Aproape că nu mai există conservă pe piață fără zahăr. Este o otravă lentă, care afectează sistemul nervos, memoria, întregul sistem metabolic și endocrin și produce o dependență mai rea decât cea de fumat sau droguri injectabile. Încercați să-l opriți câteva zile – toți cei care sunteți obișnuiți cu ciocolate, prăjituri și „bunătăți”. Și atunci de ce îl dăm copiilor și-l asociem cu sărbătorile și evenimentele? O altă manipulare uriașă a industriei alimentare ne face consumatori ai unei otrăvi lente și degradante pentru corp.


3. Făina albă și toate produsele din ea – practic toate produsele de patiserie, pâine, covrigi, cornuri, pizza, paste și altele făcute din făină.

Sursă text: www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii