Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:57 20 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile semințelor de in

ro

30 Oct, 2019 00:00 221 Marime text

Inul este de multă vreme considerat un aliment benefic şi este folosit în mod tradiţional în produse de  brutărie şi cereale, relatează csid.ro.
 
În ultimii ani, seminţele de in au câştigat tot mai multă faimă şi utilizarea acestora în produse dedicate curăţării colonului, dar şi sub formă de pudră alături de alte superalimente. 
 
Indiferent de modul în care îl foloseşti, inul este o sămânţă care nu trebuie să-ţi lipsească din casă datorită puterilor sale vindecătoare.
 
Trei dintre cele mai importante propietăţi ale inului sunt: conţinutul ridicat de Omega 3, lignani şi procentul de mucilagiu. De fapt, inul a fost promovat ca sursa principal de Omega 3 şi lignani. Un procent ridicat în această sămânţă îl constituie lignanii, fiind singura planta care deţine cel mai bogat depozit de lignani şi fibre. Aceştia reprezintă un grup de compuşi naturali găsiţi doar în plante, având compoziţia chimică asemănătoare cu a estrogenului şi a antioxidanţilor.
 
Efectele benefice ale seminţelor de in:
 
  • Creşte absorbţia nutrienţilor
  • Detoxificarea colonului
  • Păr şi unghii strălucitoare
  • Reduce inflamaţia
  • Ajută la scăderea în greutate
  • Ajută la scăderea colesterolului
  • Ajută la digestie
  • Previne cancerul de sân, prostată, ovarian şi de colon
  • Ameliorează simptomele menopauzei
  • Sprijină sistemul imunitar
  • Scade nivelul zahărului din sânge
 
Sursă foto: csid.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii