Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Manastireanu invata repede de la Mazare

ro

21 Sep, 2010 14:21 831 Marime text

Pensionarii Constantei si delfinii sunt hraniti de catre aceeasi firma

Pentru ca, la Constanta, afacerile se fac numai in familie, adica in marea familie a P.S.D.-ului, atunci cand e vorba de contracte de achizitii publice, firmele care castiga licitatiile sunt mereu aceleasi. De exemplu, nu mica ne-a fost mirarea cand am descoperit ca una dintre firmele care asigura puii congelati pentru pachetele distribuite pensionarilor a mai primit, de curand, un job, acela de a hrani si delfinii adusi la inceputul acestui an la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, institutie condusa de catre Adrian Manastireanu. In schimbul contractului care prevede „furnizare de peste congelat", firma Geocor Trade Imp-Exp S.R.L. din Constanta a incasat 173.000 de lei, fara T.V.A. Geocor Trade Imp-Exp S.R.L. este condusa de catre Leonard Cristian Nedelcu si de catre Adrian Dragos Pitu, doi afaceristi care au reusit sa ii intre in gratii primarului Radu Mazare.

In ceea ce priveste intretinerea delfinilor adusi din China, mamiferele se dovedesc pe zi ce trece tot mai costisitoare pentru bugetul institutiei publice. Dupa ce le-a achizitionat „instalatie geotermala - pompa caldura apa", cu aproape 350.000 de lei, si le-a asigurat un drum lipsit de stres, cu ajutorul unui avion particular, delfinii vor fi, in curand, beneficiarii unei noi investitii. Conducerea Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta a anuntat, in urma cu cateva zile, ca va mari bazinul descoperit al Delfinariului Constanta, pentru a le oferi mamiferelor mai mult spatiu. Mai mult decat atat, Manastireanu se gandeste sa mai cumpere inca doi delfini, pe care sa ii aduca la Constanta pentru a oferi spectacole turistilor care vin, din ce in ce mai putini, pe litoralul romanesc.

Reamintim ca, in urma cu cateva luni, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta a demarat, cu bani europeni, lucrarile de renovare a custilor animalelor din Microrezervatie, printr-un proiect realizat de catre institutia constanteana in parteneriat cu gradina zoologica din Dobrich. Investitia s-a ridicat la 1.500.000 de euro, din care 568.000 de euro au revenit romanilor.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii