Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Multilateral - firme de transport, inspector in transport, mancare pentru pacienti - Butnaru si-a cladit un imperiu speculand relatiile de partid si functia din ARR

ro

15 Sep, 2010 13:35 1214 Marime text
Lăcomia consilierului local PNL Medgidia, Marian Butnaru, inspector în cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) nu are limite, la fel şi iscusinţa de a face faţă tuturor... regimurilor politice. Nu o spunem noi, ci apropiaţii săi, care susţin că „afaceristul Marian Butnaru a ajuns să pună stăpânire pe o serie de terenuri din Medgidia", fiind de altfel obişnuit să câştige, prin licitaţi la limită, tot felul de contracte. Traseist politic, Butnaru a reuşit performanţa de a înfiinţa în Medgidia o cârciumă, un hotel şi un complex sportiv pe malul canalului, o sumedenie de spaţii comerciale ale fostei întreprinderi de stat Hermes, dar şi o discotecă.

Însă, cu toate realizările amintite mai sus, liberalul nu a fost mulţumit, intenţionând probabil să devină investitor „de mare anvergură", în acest sens propunându-şi să transforme parcul 1 Mai din Medgidia într-o adevărată staţiune turistică. Fostul şef al ARR nu avea cum să rateze achiziţia terenului pe care intenţionea să construiască Parcul Acvatic, în condiţiile în care la licitaţie s-au înscris două firme, ambele - atenţie! - ale lui. Astfel, SC Hermes SRL a concurat cu SC Marigen Prod SRL, societăţi administrate de soţii Marian şi Elena Odeta Butnaru, câştigătoare fiind desemnată Hermes SRL. Pe lângă această învârteală de zile mari, Marian Butnaru a dorit să fie activ şi pe traseul estival Constanţa - Mangalia, în afacerile sale implicându-l şi pe fiul său, Dragoş Marian Butnaru, pe mâna căruia au ajuns societăţile Euro Trans SRL, situată pe str. Theodor Burada, unde se află Autogara Sud Constanţa, Tar 26 şi Ind Elcomo SRL. Alte societăţi la care familia Butnaru are un cuvânt greu de spus sunt şi Marcon Star, Nidamar International, Odimar Consulting şi Herli Soft. În aceste condiţii putem spune că afacerile liberalului au funcţionat ca unse în ultimii ani dacă ţinem cont că Ministerul Transporturilor a trecut cu vederea faptul că Marian Butnaru administra mai multe firme de transport în timp ce activa ca şef al ARR (oare asta nu sună a incompatibilitate?). Ceea ce până în prezent nu s-a ştiut de familia Butnaru este faptul că de aproximativ 9 ani a „împuşcat" un contract de prestări servicii cu Spitalul Municipal Medgidia, în baza căruia furnizează hrana necesară pacienţilor. Contractul, valabil din 2001 pe o durată de 10 ani, poartă semnăturile liberalilor Marian Butnaru (reprezentant al firmei Marigen Prod) şi Mircea Talaşman, fostul manager al unităţii sanitare şi fost viceprimar al Medgidiei. Contractul a rămas în picioare şi după ce Mircea Talaşman a fost exclus din PNL pentru „lipsă de implicare" în activităţile partidului, dar şi după ce acesta nu a mai fost manager al unităţii sanitare, şi asta pentru că documentul expiră în decembrie 2011. Noul manager al Spitalului Medgidia, Stere Buşu, spune însă că după ce expiră contractul, el nu va mai fi prelungit. „Pe 1 decembrie 2011 se încheie contractul cu domnul Marian Butnaru şi voi renunţa la serviciile firmei Marigen Prod pentru că externalizarea nu este o rezolvare a problemelor din sistemul sanitar, ci un fel de scărpinătură oltenească. Externalizarea este valabilă când există resurse financiare, dar când situaţia scârţâie trebuie să ne gospodărim singuri şi atunci nu am de ce să achit lunar 1 miliard lei unei firme de catering. Dintr-un studiu de fezabilitate realizat anul trecut reiese faptul că dacă vom renunţa la serviciile firmei de catering vom economisi 400 de milioane lei vechi", a declarat, pentru „Replica" de Constanţa, dr. Stere Buşu, managerul Spitalului Medgidia. Vom reveni.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii