Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Lipoveanu, UNPR

ro

19 May, 2011 13:55 950 Marime text

La un an de la lansare, liderul UNPR Constanta, George Lipoveanu se lauda ca formatiunea detine organizatii in 60% dintre localitatile din judet

La alegerile locale vor sa mearga cu candidati proprii

Luna aceasta se implineste un an de cand, cu mare fast, dar si cu multe promisiuni, aparea in peisajul politic romanesc o noua formatiune politica. Este vorba despre Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, partid creat de dezertorii din PSD. Pentru cei care nu isi mai amintesc, UNPR se lansa printr-un slogan ce se dorea a arata interesul unui grup de oameni politici plecati din partide ce-i consacrasera (Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe PSD sau Marian Sarbu, fost ministru al Muncii - tot PSD, dar mai ales pe actualul ministru al Apararii, Gabriel Oprea, tot din PSD plecat) - pentru societate, in dorinta rezolvarii tururor problemelor sociale. In fine, UNPR isi propunea atunci sa aduca in prim planul societatii romanesti interesul national, insa la un an de activitate nu prea putem alcatui o lista cu marile realizari ale acestui partid.

 

Despre organizatia Constanta putem aminti implicarea activa in campania electorala pentru alegerile locale partiale pentru Primaria Adamclisi, desfasurate la doar o luna de la infiintarea Uniunii. Dupa acest moment a urmat inaugurarea sediului judetean situat pe bulevardul Mamaia si alegerile pentru conducerile locale interne de partid. Formatiunea continua insa sa existe si, cel mai probabil, randurile se vor strange in preajma alegerilor locale de la anul.

"Suntem constienti ca e greu sa patrundem"

Chiar si asa, pe principiul ca speranta moare ultima, dar si in baza faptului ca fara acordul sefului nu poti misca nici macar un deget, George Lipoveanu, presedintele UNPR , recunoaste pentru „Observator" ca „doar de la Bucuresti se da ora exacta". „Suntem un partid foarte mititel si ce ni se spune aia facem. Ora exacta se da de la Bucuresti. Noi incercam, pe cat putem, sa promovam programul, iar vineri inauguram noul sediul al UNPR din orasul Harsova, unde domnul Ionel Gae speram sa obtina rezultate dintre cele mai bune", declara Lipoveanu.

Intrebat in cate localitati din judet exista organizatii ale Uniunii, liderul judetean de la Constantaa precizat: „Avem organizatii in 60% din localitati. Cochetam cu tot felul de oameni, dar suntem constienti sa e greu sa patrundem".

Legat de alegerile locale, uneperistii constanteni isi doresc sa aiba candidati proprii, dar, potrivit lui Lipoveanu, „este prematur sa ne exprimam exact despre ceea ce va fi anul viitor, la alegeri. Daca ma intrebati pe mine, personal, cred ca trebuie sa avem candidatii UNPR, sa fim pe picioarele noastre".

Un alt subiect important in teritoriu este relatia pe care formatiunea o are cu PDL, iar Lipoveanu vorbetsese lauda ca se cunoaste de multi ani cu presedintele PDL, Gigi Chiru, insa nu au avut nici o intalnire politica. „Ne stim foarte bine, dar nu ne-am intalnit niciodata sa vorbim de politica", a spus George Lipoveanu.

Cu alte cuvinte, nu interesul national este cel care primeaza in UNPR, ci mai degraba cel al prieteniilor, din moment ce Lipoveanu se arata foarte incantat de cat de bun prieten este cu liderul portocaliilor constanteni.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii