Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Investitii pentru studenti

ro

01 Oct, 2010 12:29 1572 Marime text
Studentii de la Universitatea „Ovidius" vor avea biblioteca electronica, iar pentru cei care studiaza teologia se va amenaja o capela

• In acest an au fost inregistrate 1.800 de cereri pentru cazare, cu 200 mai multe decat locurile disponibile in cele sase camine

• Universitatea „Ovidius" va construi cel de-al treilea camin la Pescarie, va extinde caminul nr.1 din zona si va da in folosinta mansardele caminelor C1 si C2

Universitatea „Ovidius" aduce, la inceput de an academic, o serie de noutati privind spatiile de locuit si cele destinate procesului de invatare. Dupa cum a precizat, ieri, Rectorul Universitatii „Ovidius", prof.univ.dr. Victor Ciupina, studentii si profesorii vor beneficia de o noua Aula, plasata foarte aproape de biblioteca, cu o capacitate de 300 de locuri. Universitatea este, apoi, in curs de derulare a lucrarilor la biblioteca electronica. De asemenea, tot pentru ei se va construi o ramura noua la caminul nr.1 din zona Faleza Nord, spatiu ce va cuprinde 32 de camere. Tot in acea zona va fi contruit un camin nou. In vederea obtinerii unor spatii noi de locuit pentru studenti, conducerea Universitatii „Ovidius" intentioneaza sa dea in folosinta mansardele caminelor nr.1 si nr. 2 din bulevardul Mamaia, pentru a aduce aici studentii care locuiesc in caminul de la Energetic. Universitatea „Ovidius" are, in prezent, sase camine, patru dintre acestea avand un grad ridicat de confort.

Si in acest an numarul de cereri de cazare a depasit numarul de locuri, insa rectorul Victor Ciupina este convins ca pana la urma toti studentii vor fi cazati in caminele universitatii, pentru ca nu toti care fac cereri si le depun mai vor sa stea in spatiul universitar si aleg locuinte cu chirie in oras. De aceasta data, vorbim de aproximativ 1.800 de solicitari de cazare pe cele aproximativ 1.600 de locuri in camine.

Victor Ciupina mai spune ca toate spatiile si terenurile de care dispune Universitatea „Ovidius" sunt intabulate, deci apartin institutiei. In plus, se are in vedere amenajarea unei capele cu rol de spatiu de invatamant pentru studentii Facultatii de Teologie. O alta noutate se refera la crearea de noi specializari. Este vorba de Stiinta mediului si Geografia turismului. Pe viitor, se are in vedere infiintarea specializarilor Arhivistica si Filosofie.

In ceea ce priveste numarul total al studentilor care studiaza in aceasta universitate, Victor Ciupina a anuntat faptul ca, in prezent, sunt inscrisi 24.000 de studenti, la toate formele de invatamant.

Mai trebuie spus faptul ca, in anul universitar 2010 -2011, Universitatea „Ovidius" va sarbatori 50 de ani de la infiintarea Institutului Pedagogic, transformat in Institutul de Invatamant Superior, apoi in Institutul de Subingineri, iar in 1992 in Universitatea „Ovidius". Cu acest prilej, vor fi organizate in acest an universitar special o serie de activiati dedicate evenimentului. De asemenea, la sediul vechi, din Bulevardul Mamaia, va fi amplasat, simbolic, bustul poetului latin Ovidius, din bronz, iar la campus va fi construita o statuie realizata de Elena Sturza Stanescu.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii