Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Gigi Chiru, “3 in 1″ pentru PDL Constanta

ro

10 Mar, 2011 12:05 1271 Marime text

Chiru candideaza pentru presedinte, prim-vicepresedinte si vicepresedinte al organizatiei judetene. Sute de aspiranti s-au inscris pentru conducerea PDL Constanta.

Ultimele doua zile din termenul de depunere a documentelor de participare, in calitate de candidat, pentru functiile de conducere in noul mandat al PDL Constanta au adus sute de oameni la sediul de la judet al formatiunii, fapt care demonstreaza ca e mai bine mai tarziu decat niciodata sa-si incerce norocul.

Daca pentru unii surprizele nu mai sunt surprize atunci cand este vorba de PDL, pentru altii abordarea alegerilor democrat liberale de la Constanta a constituit dovada ca goana dupa functii primeaza de fiecare data, indiferent care ar fi situatia. O alta strategie interesanta o aplica in aceste zile directorul ITC, Christian Gigi Chiru, care si-a anuntat candidatura pentru presedintia organizatiei de vreo doua saptamani si ceva, iar acum doua zile a decis ca sunt importante si cele de prim-vicepresedinte si vicepresedinte, astfel ca si-a despus la sediu dosarul si pentru aceste functii.

Tot trei dosare a depus la sediul PDL si demisionarul din Biroul Permanent Judetean, Gheorghita Corbu. Candva nemultumit de abordarea politica a organizatiei de catre interimarul Mircea Banias, Corbu a decis ca e mai bine fara functii. Acum s-a razgandit si a pregatit dosare pentru trei functii de conducere, respectiv prim-vicepresedinte, vicepresedinte si secretar general. Nu e singurul care aspira la aceste functii. In aceeasi situatie se afla si fostul primar al municipiului Medgidia, Dumitru Moinescu. Cu imaginea sifonata dupa alegerile locale din 2008, Moinescu nu si-a mai gasit locul in conducerea PDL Constanta, iar acum face tot posibilul pentru a avea un scaun in BPJ.

Nici deputatul Zanfir Iorgus nu este departe de cei doi, parlamentarul depunand doua dosare, respectiv pentru functiile de prim-vicepresedinte si secretar general. De asemenea, fostul lider interimar al organizatiei municipale, Florian Constantin, candideaza pentru functiile de prim-vicepresedinte si secretar general.

Acestora li se alatura Constantin Chirila, Adrian Manole, Nicolae Anghel, pentru functia de prim-vicepresedinte si Marian Mitrea, Florin Mitroi, Adrian Gheorghita, Adrian Sponte, Ionel Manafu si Vasile Delicoti pentru functiile de vicepresedinti. Un alt candidat cu notorietate este fostul primar al orasului Navodari, Tudorel Calapod, care va candida pentru functia de secretar general al noii structuri de conducere a organizatiei judetene.

La un calcul simplu, avem patru candidati pentru presedinte, 8 candidati pentru doua functii de prim-vicepresedinti, 6 candidati pentru o functie de secretar general, 7 candidati pentru doua functii de secretar general adjunct, 42 de candidati pentru cele 10 posturi de vicepresedinti, conform statutului. De departe, cea mai „vanata" functie este cea de secretar general executiv, pentru care se bat 60 de pedelisti. De asemenea, doi democrat liberali candideaza pentru singura functie de trezorier, 3 pentru singura functie de conducere a Comisiei Judetene de Recenzie si Control si alti 6 candidati tintesc functia de conducere a Comisiei Judetene de Statut, Etica si Litigii.

In zilele urmatoare vor fi tiparite buletinele de vot si se vor pune la punct ultimele proceduri privind desfasurarea alegerilor de sambata, 12 martie.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii