Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Exclusiv – Stefan Galbau revine in PNL

ro

12 Jul, 2011 11:50 1356 Marime text

Gheorghe Dragomir, presedintele PNL Constanta, confirma discutiile cu fostul liberal de la Navodari, actual membru PDL. Viata politica ne-a demonstrat din plin ca relatiile dintre partide care par a fi imposibile pot fi, la un moment dat, acceptate, iar oameni care spun nu in politica astazi, maine se pot razgandi. De dragul voturilor, a pozitiei sociale, a unei functii, de-a lungul timpului au fost demisii si reveniri in partidele care i-au adus in prima linie, fara nici un regret. De multa vreme, pe la colturi, se discuta sau se negociaza revenirea mai multor fosti liberali din judetul Constanta in PNL. Daca pana nu demult, trusturile de presa erau bombardate cu diverse comunicate ce aveau ca scop informarea cu privire la inscrierea unor liberali in PDL, acum democrat liberalii de la Constanta se lovesc de o problema noua - fostul viceprimar al orasului Navodari, Stefan Galbau, paraseste Partidul Democrat Liberal si revine in PNL. Informatia a fost confirmata de presedintele PNL Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir, care ne-a declarat ca au existat intalniri si sunt purtate discutii, la care a participat si Stefan Galbau, consilier local PDL in CL Navodari.

Fost viceprimar al orasului Navodari, actual consilier local din partea PDL, Stefan Galbau poate fi descris ca unul dintre acei politicieni pentru care administratia inseamna profesionalism si cauta ideile cele mai bune pentru oras, recunoscand nu demult ca a lasat deoparte orgoliile si s-a alaturat echipei conduse de actualul primar al orasului, Nicolae Matei. De aici si tensiunile din PDL, organizatia locala Navodari, unii dintre colegii sai nefiind de acord cu deciziile lui Galbau. Printre vesnicii nemultumiti se numara si presedintele PDL Navodari, Tudorel Calapod, de multe ori transformat intr-un adevarat „Gica contra" al proiectelor pentru promovarea orasului.

Revenind la Stefan Galbau, cea mai inalta pozitie publica pe care a ocupat-o a fost cea de viceprimar, pe care a detinut-o in perioada iunie 2006 (conform protocolului Aliantei Dreptate si Adevar, in urma demisiei viceprimarului Florentin Draghici) - august 2007, atunci cand vicele si-a dat demisia din PNL si s-a inscris intr-o formatiune nou constituita din dizidentii liberali, respectiv Partidul Liberal Democrat, condus atunci la Constanta de fostul subprefect Mircea Iustian, si el plecat din PNL si numit subprefect, avand sustinerea PDL.

Galbau este consilier local in Consiliul Local al orasului Navodari de la alegerile locale din 2008 si pare sa nu se mai regaseasca in PDL, intrucat isi doreste revenirea in randurile liberalilor. „Sunt mai multi fosti liberali din judet care isi doresc sa revina. Printre acestia se afla si domnul Galbau. Sunt liberali si au ramas asa! Isi doresc sa revina, iar in cazul unora exista si unele divergente locale pe care nu le mai doresc", a declarat pentru „Observator" presedintele PNL Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir.

Contactat telefonic, Stefan Galbau nu a dorit sa faca nici un comentariu pe marginea acestui subiect, dar nici nu a negat discutiile purtate cu liderii PNL Navodari si Constanta.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii