Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie “Să continuăm cu un om gospodar!”

ro

21 Apr, 2011 12:44 786 Marime text

Organizaţia judeţeană PSD Constanţa şi-a lansat, ieri, candidatul intrat în cursa pentru Primăria Bărăganu: Titu Neague. La lansare au participat liderul social-democraţilor de la mal de mare, primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi prim-vicepreşedintele PSD, preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. „Nu vreau să mă gândesc că-i mai lăsaţi pe portocaliii ăştia să vă mai tragă o păcăleală. Mai bine păcăliţi-i voi pe ei, luaţi-le banii şi votaţi cu cine credeţi voi că vă e mai bine!", i-a îndemnat Radu Mazăre pe locuitorii din Bărăganu. „Nu judecaţi candidaţii în funcţie de câţi miei aţi primit sau de numărul pietrelor răsturnate pe păşune şi gândiţi-vă cine stă mai bine în sondaje!", s-a adresat alegătorilor Nicuşor Constantinescu.

Locuri de muncă pentru localnici

Venit în urmă cu 15 ani la Bărăganu, Titu Neague şi-a început afacerea cumpărând un hectar de pământ, iar acum este un om de afaceri care deţine 30 de hectare de teren. Oamenii îl ştiu, fiind printre cei care le-a asigurat mereu un serviciu la munca pământului. El a fost ales de organizaţia PSD Constanţa să candideze pentru postul de primar, rămas vacant după moartea lui Constantin Benţea, în urma efectuării unor sondaje în localitate. Rezultatul a fost că Neague s-a clasat cel mai bine. Ziua de ieri nu a fost aleasă întâmplător pentru lansarea candidaturii sale, Titi Neague sărbătorind împlinirea a 52 de ani. Este membru al PDS din anul 2004 şi vrea să continue proiectele demarate de fostul primar. „Oamenii au nevoie de drumuri pietruite, de iluminat stradal, de şcoli, grădiniţe şi locuri de muncă. Voi încerca să fac tot posibilul ca oamenii să aibă un trai mai uşor", a declarat Titu Neague. De altfel, locurile de muncă pentru locuitorii din Bărăganu, ca şi pentru cei din Lanurile, sunt promisiunea cu care se prezintă candidatul PSD în faţa electoratului, iar pentru asta are tot sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, instituţie care a demarat în comună mai multe programe încă de pe vremea răposatului Constantin Benţea.

"Vrem să continuăm proiectele începute"

Prezent la lansarea candidaturii lui Titu Neague, prim-vicepreşedintele social-democraţilor, Nicuşor Constantinescu, a cerut un moment de reculegere în memoria fostului primar, plecat în lumea celor drepţi la începutul acestui an. „Nimeni dintre cei prezenţi aici nu s-a aşteptat ca Dumnezeu să-l ia pe nea Benţea! Pentru că împreună cu el şi cu dumneavoastră începusem mai multe proiecte în această comună nou înfiinţată în 2003. A trebuit s-o luăm de la zero, pentru că la acea dată nu erau nici şcoli, nici primărie, nici cămin cultural, nici biserici - nimic", a declarat liderul PSD, precizând că a fost o vreme când Bărăganu era una dintre cele mai puternice comune ale Dobrogei şi ale judeţului Constanţa. Când s-a făcut Canalul Dunăre - Marea Neagră a fost tăiată calea de comunicare spre municipiul Constanţa, a fost desfiinţat satul Straja, dar înainte de asta zona era „o grădină" de legume şi fructe, hrănind nu numai localităţile dimprejur, ci întreg judeţul. Candidatul PSD vrea să învie această tradiţie, prin refacerea solariilor, şi aici vorbim despre unul dintre programele demarate de Consiliul Judeţean, care vrea să înfiinţeze în jur de 1.000 de solarii în tot judeţul, dintre care 50 sunt destinate locuitorilor din Bărăganu. Solariile înseamnă nu numai hrană, ci şi locuri de muncă pentru localnici. Şeful administraţiei judeţene a anunţat că vor fi pietruite toate drumurile din localitate, iar, după ce va fi reabilitat sistemul de apă şi canalizare, vor fi şi asfaltate, aşa cum a fost asfaltat drumul de la Medgidia spre Bărăganu, anul trecut. „Îl susţinem pe Titu Neague pentru că vrem să continuăm proiectele începute cu un om gospodar!", a precizat Nicuşor Constantinescu.

Mandat de un an

Aşa cum arăta prim-vicepreşedintele PSD, Titu Neague are o sarcină grea, cu atât mai mult cu cât are la dispoziţie doar un an pentru a demonstra bărăgănenilor că a meritat să primească votul lor. „Un primar are un mandat de patru ani. Neague are la dispoziţie un an să confirme în faţa dumneavoastră încrederea pe care i-o daţi. Dacă facem pauză un an, se pierd finanţările, pierdem bani, pe urmă iar stăm trei ani ca s-o luăm de la capăt!", explica social-democratul, spunând despre candidat că „a pornit de la zero şi ştie să împartă mămăliga şi pâinea cu toată lumea, nu singur, ca ăştia portocalii!". Preşedintele CJC i-a avertizat pe locuitorii din Bărăganu să nu procedeze ca cei din Adamclisi, care şi-au vândut viitorul şi votul pentru cinci saci de ciment, 100 de lei şi pe o bucată de carne stricată! La rândul său, preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, le-a adus aminte localnicilor cum pedeliştii ne păcălesc de şase ani: „Nici nu vreau să mă gândesc că vă mai trag portocaliii ăştia o păcăleală! Mai bine păcăliţi-i voi pe ei, luaţi-le banii şi votaţi cu cine credeţi voi că vă e mai bine!". De la Bărăganu, lansarea s-a îndreptat spre Lanurile, unde localnicii aşteptau sosirea delegaţiei social-democraţilor, căreia i s-au alăturat primarii din judeţ, consilieri judeţeni şi cei locali. Nicuşor Constantinescu nu le-a promis nimic, le-a amintit oamenilor doar că administraţia judeţeană are de terminat nişte proiecte în localitate, printre care se numără şi refacerea legăturii directe cu municipiul Constanţa şi scoaterea din izolare a celei care odinioară a fost cea mai înfloritoare comună din zonă. Singura lui rugăminte a fost aceea să nu judece candidaţii în funcţie de câţi miei au împărţit sau de numărul pietrelor răsturnate pe păşune: „Gândiţi-vă cine stă mai bine în sondaje în urma celor spuse de dumneavoastră!".

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii