Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Poliţiştii betegi, afară din sistem!

ro

11 Apr, 2011 12:26 739 Marime text

Criteriile prezentate de către MAI şi de care depinde soarta angajaţilor din Poliţie nu sunt agreate de către cei vizaţi. „Sunt criterii făcute de ei (politicieni - n.r.) pentru a scăpa de poliţişti. Asta ar însemna să îl dea şi pe Florescu de la Rutieră afară, care şi-a pierdut piciorul în timp ce era singur în misiune", a comentat inspectorul George Caraivan, liderul SNPPC Constanţa, nemulţumit că nu s-au luat în calcul aptitudinile profesionale. În plus, acesta spune că la mijloc este vorba şi de discriminări, chiar dacă reprezentanţii ministerului susţin că au evitat acest aspect. Proiectul de act normativ, respins de Senat, prevede că evaluarea personalului MAI va fi realizată luându-se în considerare exclusiv situaţia personală şi profesională a acestuia, fără a se crea situaţii discriminatorii. Astfel, pentru stabilirea personalului MAI care va fi trecut în rezervă ori ale cărui raporturi de serviciu sau de muncă încetează, vor fi luate în considerare cinci categorii de evaluare, numerotate de la A la E. În categoria A vor fi restructuraţi angajaţii MAI clasaţi medical ca „apt limitat" sau cu grad III de invaliditate, cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare pentru limită de vârstă şi cei ce cumulează pensia cu salariul. De asemenea, vor fi restructuraţi angajaţii care au fost menţinuţi în activitate după împlinirea limitei de vârstă în gradul profesional. În categoria B sunt cuprinse criteriile privind conduita personalului, în funcţie de sancţiunile administrative (mustrări, amenzi) sau disciplinare (mustrări, diminuarea salariului, amânarea promovării, retrogradarea din funcţie) rămase definitive, precum şi de existenţa unor hotărâri judecătoreşti prin care se suspendă executarea cu închisoarea sau amenda penală, cu excepţia reabilitării.

Maratonul amenzilor

Categoria C vizează evaluarea modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu. În criteriile de evaluare intră absolvirea a cel puţin unui curs sau program de pregătire profesională în specialitatea postului ocupat, suplimentar faţă de cel prevăzut ca cerinţă minime în fişa postului şi experienţa profesională în domeniu şi în specialitate, pornind de la cea până în trei ani şi ajungând la cea peste 15 ani. Un alt criteriu de evaluare este cel privind îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Criteriile din grupa D au în vedere calificativele obţinute de angajaţi în ultimii trei ani de activitate în MAI şi se împart în funcţie de fiecare categorie de personal. Aici, vor avea de câştigat poliţiştii, în special cei de la Secţia 2, care au îndeplinit target-ul de 201 de sancţiuni aplicate şi 11 prinderi în flagrant, acest lucru fiind cerut în scris de conducerea secţiei anul trecut, hârtia existând şi la avizierul secţiei. La categoria E, intră criteriile privind situaţia socială, respectiv dacă angajatul are copii în întreţinere, este întreţinător unic de familie, are în întreţinere şi alte persoane pe lângă copii, este văduv sau divorţat şi are în îngrijire copii.

Sindicaliştii, suspicioşi pe comisiile de evaluare

Evaluarea va fi făcută de o comisie specială constituită în acest scop, la nivelul fiecărei unităţi a aparatului central al MAI. După evaluare, comisiile vor întocmi lista cu personalul nominalizat pentru trecere în rezervă sau încetarea raporturilor de serviciu ori de muncă. În ceea ce priveşte comisiile, poliţiştii au dubii că vor fi corecte, având în vedere experienţa neplăcută a unor „comisii de disciplină comandate de anumite persoane". Oricum, sindicaliştii din MAI speră ca proiectul de act normativ să nu treacă de Camera Deputaţilor, luând măsuri în acest sens. „Noi, ca sindicat, ne pregătim să sensibilizăm deputaţii, să nu distrugă Poliţia", a declarat liderul de sindicat Caraivan. În acelaşi timp, se pregăteşte, în perioada imediat următoare, un protest de proporţii în faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, estimându-se participarea a aproximativ 2.000 de oameni, sindicalişti din SNPPC susţinuţi de colegii lor din „Cartel Alfa".

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii