Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie Scăpaţi ţara de Ciclop şi mascaradă!

ro

11 Mar, 2011 11:57 756 Marime text

Social-democraţii, liberalii şi conservatorii de Constanţa au oficializat, ieri, o relaţie pe care liderii judeţeni ai celor trei filiale şi-o doresc pe termen lung, sau măcar până când Uniunea Social Liberală (USL) îşi va atinge scopul: eliminarea de la putere a portocaliilor cu tot cu „Ciclopul" de la Cotroceni. Radu Mazăre, preşedintele PSD Constanţa, Gheorghe Dragomir, liderul liberalilor constănţeni, şi Ion Mincă, mai mare peste conservatorii de la mare, şi-au pus semnătura pe acordul în baza căruia USL Constanţa va funcţiona ca structură unică pentru cele trei formaţiuni politice. La evenimentul ce s-a desfăşurat la Pavilionul Expoziţional au fost martori parlamentarii de Constanţa, consilierii judeţeni, aleşii în Consiliul Local al municipiului, primari, consilieri din fiecare localitate din judeţ şi membri ai celor trei formaţiuni politice. Dacă până ieri unii dintre ei au fost duşmani (chiar dintre cei prezenţi!) semnarea acordului a fost momentul când au fost nevoiţi să îngroape securea războiului şi să colaboreze pentru binele general.

"Nu trebuie să ne iubim"...

Primul care s-a adresat reprezentanţilor celor trei partide a fost senatorul liberal Puiu Haşoti. „În politică trebuie să ne cunoaştem interesele. (...) În politică nu trebuie să ne iubim, trebuie să ne respectăm şi să avem încredere unii în ceilalţi. Preşedinţii celor trei partide au avut înţelepciunea să negocieze convenabil pentru toată lumea", a spus Haşoti. Senatorul PNL a explicat că Acordul porneşte de la necesitatea câştigării alegerilor pentru că, în cazul în care PDL şi Traian Băsescu continuă să conducă ţara, situaţia va fi foarte grea. Puiu Haşoti a subliniat necesitatea ca cele trei formaţiuni să întocmească liste comune de candidaţi în aşa fel încât să se câştige alegerile locale de anul viitor. „Constituţia ne-a obligat să constituim alianţa. Nicio formaţiune politică nu poate obţine singură 50% plus unu la alegeri. Vom ajunge la Cotroceni şi vom desemna premierul", a susţinut senatorul, care a adăugat că zilele actualului Guvern sunt numărate, iar rolul USL nu poate fi neglijat. În opinia lui Haşoti, nici social democraţii şi nici liberalii nu trebuie să se teamă de pierderea identităţii. Alianţa se poate desface, în momentul în care scopul pentru care a fost construită a fost atins şi fiecare dintre partidele care a participat la acest proiect îşi poate urma propriul drum.

În pragul dezastrului

Prim vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a prezentat participanţilor la semnarea acordului de constituire a USL Constanţa o fotografie a României, în cele mai sumbre culori. „Data de astăzi intră în istoria judeţului Constanţa. De un an şi jumătate, Radu Mazăre şi cu mine insistăm pentru înfiinţarea alianţei. România a ajuns după această dictatură a lui Traian Băsescu în pragul dezastrului economic şi social. Şi se pune problema de supravieţuire, suntem într-un moment de cumpănă, într-un moment greu şi de aceea această alianţă este obligatorie.", a spus Nicuşor Constantinescu. Prim vicepreşedintele PSD Constanţa a comparat situaţia României cu un stup invadat de trântori. Albinele sunt cele care se mobilizează şi reuşesc să-i gonească pe invadatori. Alianţa dintre cele trei partide este, în opinia lui Nicuşor Constantinescu, „pasul pentru a redemocratiza România". Pentru a reuşi în proiectul la care participă cele trei formaţiuni politice, ar fi normal ca „primarii să depăşească orice animozitate ca să se câştige alegerile". Nicuşor Constantinescu îşi pune speranţa în edilii localităţilor de la care cetăţenii trebuie să afle despre importanţa alianţei dintre PSD, PNL şi PC şi scopul pe care şi l-a propus.

Se implementează în teritoriu

Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL Constanţa, a fost cel care i-a anunţat pe liderii locali ai partidelor din alianţă că, în zilele ce urmează, vor fi convocaţi pentru a semna acordul pentru fiecare localitate în parte. „USL funcţionează ca o singură organizaţie. În curând va apărea legea conform căreia primarul va fi ales din primul tur. USL va câştiga alegerile cu aproape 90%. Dacă obiectivul nu este eliminarea PDL din toate structurile, atunci nu ştim ce vrem. Trebuie să aducem în România o rază de speranţă. PDL a făcut ca ţara să se prăbuşească din toate punctele de vedere. Acum este necesară această construcţie. USL va învinge", a susţinut Gheorghe Dragomir.

"Fără ceartă, harababură şi dihonii româneşti"

Preşedintele filialei Constanţa a PSD, Radu Mazăre, a cerut tuturor membrilor USL, cu precădere social democraţilor şi liberalilor, să uite de neînţelegerile pe care le au, să stingă conflictele pentru a nu pune în pericol scopul pentru care s-a constituit alianţa. „Sigur că această alianţă, în anumite locuri unde au existat dispute, animozităţi, unde există încă neînţelegeri, creează anumite dificultăţi, creează anumite probleme. Interesul general, însă, al locuitorilor, al nostru, al românilor este să scăpăm de ciclop, de guvern, de toată mascarada asta. Şi atenţie ce vă spun aici: interesul general primează în faţa oricărui alt interes. Vă rog frumos să faceţi în aşa fel încât să vă înţelegeţi în toate localităţile, să nu fim nevoiţi să fim o instanţă şi să judecăm din trei în trei zile câte un scăndăluţ pe nu ştiu unde, că nu vă puteţi înţelege. (...) Nu voi tolera, cel puţin la mine în partid, niciun fel de neînţelegere sau de incapacitate de a sta de vorbă şi a încheia un dialog cu partenerii noştri. Că unul e frustrat, e nervos, că altul e orgolios, nu mă interesează orgoliile nimănui, mă interesează să scăpăm ţara de Băsescu şi de Guvern", le-a spus Radu Mazăre celor prezenţi la semnarea acordului de constituire, pe plan local, al USL. Preşedintele PSD Constanţa a fost ferm în ce priveşte conflictele dintre membrii USL: „Fără ceartă, harababură şi dihonii româneşti". Pentru că nu doreşte ca pentru orice „conflictuleţ" să se ajungă la Bucureşti, cei care continuă să întreţină conflictele vor fi daţi afară. Preşedintele PSD Constanţa a mai vorbit despre dificultăţile prin care trec românii în această perioadă şi despre necesitatea ca autorităţile locale să acţioneze în folosul celor năpăstuiţi. Locuinţele sociale ar putea fi primul program al USL ce va fi aplicat de autorităţile locale în fruntea cărora se află primari PSD sau PNL.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii