Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de Opinie I-au “furat” dosarul Mondialului

ro

25 Mar, 2011 12:59 849 Marime text

Ieri succesiunea evenimentelor în cazul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost cel puţin interesantă. Altfel spus „coincidenţele" au avut darul de a ridica o mulţime de întrebări cărora nu se ştie dacă le va da cineva răspuns.

Mită la Băsescu de la Mondialu

Dimineaţa, Ziarul „Adevărul" titra pe prima pagină informaţia conform căreia Mircea Băsescu este urmărit penal. Conform „Adevărul", surse juridice ar fi susţinut că fratele preşedintelui a primit 300 mii euro (prima tranşă dintr-o sumă ce urma să ajungă la 700 mii euro) pentru a interveni în dosarul lui Bercea Mondial. Cum era de aşteptat, Mircea Băsescu a negat. Nu a trecut mult timp şi Ministerul Public a anunţat că la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi parchetele subordonate nu se află înregistrat şi nu există în lucru la procuror vreun dosar în care să se efectueze cercetări faţă de Mircea Băsescu, pentru infracţiunea de trafic de influenţă sau alte infracţiuni.

Va contesta decizia

Comunicatul Ministerului Public, instituţie ce se dovedeşte a fi foarte promptă când vrea şi total netransparentă când nu are „chef", a fost întărit, mai apoi, chiar procurorul ce îl anchetează pe Sandu Anghel în cazul înjunghierii nepotului său. El a fost cel care a afirmat că în acest dosar apar „nume mari", dar a negat că unul dintre ele este al lui Mircea Băsescu. Interesant a fost contextul în care a fost făcută această afirmaţie. Concret, procurorul, aflat la percheziţiile făcute în domiciliile Mondialului, a aflat de la reprezentanţii mass-media că i-a fost luat acest dosar. Reacţia a fost imediată. „Nu am primit nicio dispoziţie prin care mi se lua dosarul. În momentul în care o voi primi, voi solicita intervenţia CSM-ului. De ce nu au preluat cei de la Curtea de Apel Craiova ancheta de la început şi îmi iau dosarul acum, când este aproape de finalizare?", s-a întrebat Iacobescu. „Am să contest decizia. Nu mi se pare corect ca, după un an de muncă, să mi se ia dosarul. Până acum s-a tot vorbit că justiţia din Olt nu-şi face treaba, acum, când am demonstrat că ne-o facem, că eu personal am încercat să demonstrez vinovăţia lui Bercea, mi se ia dosarul", a mai afirmat Eugen Iacobescu, care a susţinut că nu va preda dosarul. Procurorul a precizat că, în urmă cu o săptămână, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a preluat şi dosarele în care Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, era cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. El s-a declarat nemulţumit de decizia Parchetului General ca Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova să preia dosarele interlopului pe motiv că procurorul nu ar fi dat dovadă de „obiectivitate" în cauză. Procurorul a mai susţinut că pe una dintre interceptările făcute în urmă cu o săptămână-două, Bercea şi-ar fi asigurat rudele că dosarele în care este cercetat îi vor fi luate procurorului Iacobescu. „În urmă cu o săptămână-două, într-o discuţie, Sandu Anghel spunea că dosarele îmi vor fi luate şi, iată, mi-au fost luate", a afirmat Iacobescu, care a mai spus că nu ştie care sunt motivele care au stat la baza deciziei de a i se lua cazul. Tot ca o întrebare fără răspuns este şi nedumirirea privitoare la modalitatea în care Bercea a comunicat cu ale lui rude în condiţiile în care telefonul mobil este un obiect interzis după gratii. Sau poate nu pentru un Mondial!

În loc de... coincidenţă

În acest context Iacobescu şi-a menţinut afirmaţia referitoare la numele grele ce apar în dosarul lui Bercea, dar a negat orice implicare a fratelui preşedintelui în acest caz. Cât priveşte dosarele Mondialului, acestea au fost mutate, stranie coincidenţă, la... Craiova. Adică tocmai acolo unde deciziile instanţelor sunt cel puţin discutabile! „Ca urmare a suspiciunilor emise în spaţiul public privind soluţionarea obiectivă a cauzelor", Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a decis preluarea de la Parchetul Olt a dosarelor în care este cercetat Bercea Mondial se arată într-un comunicat remis de instituţie.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii