Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalul de Constanţa TNL „Sărăcia, incompetenţa şi aroganţa“ – cauzele dezastrului din educaţie

ro

25 Jul, 2011 11:48 810 Marime text

Tineretul liberal şi-a încheiat duminică reuniunea internaţională organizată la Timişoara. Acţiunea s-a finalizat cu o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al Tineretului Naţional Liberal, la care au fost prezenţi şi doi constănţeni - Ionel Spătaru, în calitate de vicepreşedinte al BPN TNL, şi Gabriel Iorga, secretar general adjunct în cadrul aceluiaşi for.

Juniorii din cadrul PNL au participat la „Săptămâna tinerilor liberali la Timişoara", eveniment organizat de Federaţia Internaţională a Tinerilor Liberali (IFLRY) în colaborare cu Tineretul Liberal European (LYMEC), având ca parteneri din partea română organizaţiile Tineretul Naţional Liberal (TNL) şi Clubul Studenţilor Liberali (CSL) şi care a reunit peste 250 de tineri liberali din 35 de ţări. O atenţie deosebită a fost acordată sistemului de învăţământ românesc, tinerii membri ai PNL ajungând la concluzia că „sărăcia, incompetenţa şi aroganţa guvernanţilor" sunt principalele cauze care au adus sistemul de educaţie românesc în starea de dezastru în care se regăseşte astăzi. Pentru a evita perpetuarea acestei situaţii, ei consideră că se impune, printre altele, organizarea în condiţii corecte şi egale pentru toţi elevii a celei de-a doua sesiuni de bacalaureat, precum şi demisia imediată a ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

La finalul şedinţei Biroului Permanent al TNL ce a avut loc sâmbătă, 23 iulie, a fost adoptată o rezoluţie în care se menţionează că „Legea Educaţiei Naţionale este începutul dezastrului din sistemul de educaţie românesc".

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii